Cei mai mari melci din lume FOTO/VIDEO

Melcii gigantici africani sunt cea mai mare specie de gasteropode de pe planeta, cu o cochilie care poate creste pana la 30 cm lungime si 15 cm in diametru. Originari din padurile tropicale din Ghana, Africa, acesti melci traiesc in conditii tropicale si nu au dusmani naturali. Acest lucru, combinat cu faptul ca fiecare melc poate depune pana la 1.200 de oua pe an, face ca existenta lor sa devina o problema.

De fiecare data cand o colonie de melci gigantici se stabileste intr-un loc, celelalte specii de melci, din locul respectiv, sunt in pericol de disparitie. Apetitul insatiabil pentru orice fel de fruct sau planta face din acesti melci cea mai daunatoare specie din zona in care traieste.

Ca sa va faceti o parere, acestia mananca chiar vopsea si tencuiala de pe cladiri. Doar o singura pereche de melci poate dezvolta o colonie de 8-10 miliarde de membri, intr-o perioada de 5-7 ani. In timp ce in Africa sunt priviti ca paraziti, in lumea occidentala, melcii gigantici sunt foarte apreciati ca animale de companie, din cauza inteligentii lor si a capacitatii de a reproduce sunete.

apropo.ro

vizualizări: 163

Comentează