Vladimir Putin se află în India pentru a semna contracte de armament

Vladimir Putin se află în India pentru a semna contracte de armament

Premierul rus, Vladimir Putin, a sosit vineri în India, pentru o vizită în cursul căreia trebuie să semneze importante contracte de armament cu fostul aliat al Moscovei din perioada Războiului Rece.

Conform oficialilor ruşi, Putin urmează să semneze mai mult de zece contracte cu o valoare totală de aproximativ zece miliarde de dolari, printre care şi un acord menit să rezolve problema vânzării controversate a unui portavion, Amiral Gorşkov, o navă datând din perioada sovietică şi modernizată.

Alte contracte se referă la vânzarea către India a unor avioane de vânătoare MiG şi la instalarea de noi reactoare nucleare în statul Tamil Nadu, din sudul Indiei.

Vânzarea navei Amiral Gorşkov a fost amânată din cauza unor diferende financiare şi de întârzieri în livrarea de echipamente, care au generat temeri la Moscova că India ar putea fi tentată să pună capăt dependenţei sale de echipamentele ruseşti.

Noul acord referitor la Amiral Gorşkov, care urmează să fie semnat la New Delhi, este favorabil ambelor părţi şi va permite depăşirea dezacordurilor din trecut, a declarat miercuri Iuri Uşakov, consilier diplomatic al lui Putin.

Sursa: mediafax.ro

vizualizări: 60

Comentează