A apărut pastila contra păduchilor

A apărut pastila contra păduchilor

Pe piaţa americană a apărut un nou medicament care luptă pentru combaterea păduchilor. Noutatea medicamentului numit Ivermectin este aceea că poate fi administrat pe cale orală, informează Mediafax.Un studiu publicat în New England Journal of Medicine arată faptul că noul medicament are o eficienţă de 95% din toalul cazurilor, fiind mult mai bun decât loţiunile clasice.

“Ivermectinul este mai eficient decât cea mai bună dintre loţiunile anti-păduchi, dar trebuie să fie folosit doar în cazurile dificil de tratat, când paraziţii rezistă la acţiunea loţiunilor”, a declarat medicul Olivier Chosidow, coordonatorul studiului.

La cercetare au participat 398 de persoane (adulţi şi copii), iar dintre acestea 95% au scăpat de păduchi în 15 zile de la începerea tratamentului comparativ cu loţiunile clasice unde doar un procent de 85% dintre bolnavi au fost trataţi.

Păduchii sunt paraziţi care afectează peste 100 de milioane de persoane pe plan mondial în fiecare an, apărând în special la copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani.

vizualizări: 141

Comentează