40 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, de la începutul anului 2010

40 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, de la începutul anului 2010

Într-unul din accidente produse ieri, 12 martie, în jurul orei 16.00, pe traseul Chişinău-Bălţi o persoană şi-a pierdut viaţa iar alta a fost grav rănită. Un locuitor al capitalei, în vârstă de 45 de ani, conducând o maşină de model „Volkswagen Pasat”, a pierdut controlul volanului, a deraiat şi a comis o inversiune cu rostogolire. În consecinţă, şoferul a decedat pe loc iar un bărbat de 40 de ani, aflat în calitate de pasager a fost spitalizat în stare gravă.
O altă catastrofă rutieră soldată cu decesul unei persoane s-a produs cu câteva ore mai târziu în satul Drepcăuţi, raionul Briceni. Un tânăr de 22 de ani, aflându-se la volanul unui automobil de model “Honda Concerto” deţinător a permisului de conducere timp de doi ani nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile rutiere (şosea acoperită cu zăpadă) tamponând în plină viteză un tânăr de 20 de ani. Impactul a fost tragic-pietonul a decedat pe loc.
Actualmente, poliţia cercetează cazurile pentru a stabili toate circumstanţele în care s-au produs nenorocirile.
Reieşind din gravitatea urmărilor catastrofelor de pe traseele ţării şi apelând la conştiinţa civică a fiecărui cetăţean, Ministerul Afacerilor Interne se adresează conducătorilor auto, precum şi tuturor cetăţenilor care se deplasează la volanul unui transport, să fie cât mai precauţi şi să dea dovadă de o mai mare responsabilitate la traseu.

L.N.

vizualizări: 81

Comentează