Dosar penal pentru ofițer din Florești și fost polițist din Telenești

Dosar penal pentru ofițer din Florești și fost polițist din Telenești

Un fost colaborator de poliţie al Comisariatului raional de Poliţie Teleneşti şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Comisariatului raional de Poliţie Floreşti, sunt învinuiți de trafic de influență, iar dosarele penale ale acestora au fost deja trimise în instanța de judecată, scrie jurnal.md.

Potrivit Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție, ofițerul de urmărire penală al Comisariatului raional Florești ar fi pretins de la o persoană 8 mii de lei pentru a determina procurorul la care se afla în gestiune o cauza penală privind confecţionarea unui certificat de salariu fals pentru obţinerea unui credit, să acționeze contrar legii.

Învinuitul a fost reţinut în flagrant, la 22 februarie curent, în timp ce primea banii chiar în incinta Comisariatului raional de Poliție.

În cazul fostului colaborator de poliţie al Comisariatului de Poliție Teleneşti, acesta a pretins de la o persoană 4 mii de lei, susţind că are influenţă asupra unor procurori, judecători şi poliţişti din raion. Fostul polițist se angaja să influențeze niște oameni ai legii, ca aceştia să emită o hotărîre de încetare a unui proces penal cu privire la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Fostul poliţist a fost reţinut în flagrant la 2 februarie curent, în timp ce primea banii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă închisoare de până la 3 ani sau amendă în mărime de la 500 până la 1500 unităţi convenţionale.

vizualizări: 107

Comentează