Condamnate pentru că au dansat prea sexy

Condamnate pentru că au dansat prea sexy

Un tribunal indonezian a condamnat vineri la două luni şi jumătate de închisoare patru dansatoare profesioniste, pentru un show “prea sexy” din noaptea de Anul Nou.

Dansatoarele, producătorul spectacolului şi proprietarul clubului ‘au fost găsiţi vinovaţi de desfăşurarea unui dans erotic în public’, a spus un judecător din Bandung, unul din marile oraşe indoneziene.

Poliţia a anunţat, la arestările efectuate în ianuarie, că dansatoarele, ‘îmbrăcate sumar’, s-au dezlănţuit în timpul prestaţiei dintr-un club, în zorii zilei de 1 ianuarie.

Asemenea proceduri judiciare erau de neconceput în cea mai mare ţară musulmană din lume înainte de aprobarea, la sfârşitul anului 2008, a unei legi anti-pornografie, text foarte controversat, votat la presiunea mişcărilor islamice. Legea incriminează creaţiile şi actele corporale considerate obscene, care aduc atingere ‘moralităţii comunităţii’. Ea a intrat în vigoare în pofida protestelor artiştilor, asociaţiilor şi minorităţilor religioase care se tem de o ‘islamizare’ a societăţii indoneziene.

Noua lege este totuşi destul de rar aplicată şi multe cabarete prezintă spectacole ’sexy’, mai ales la Jakarta.

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 187

Comentează