Brânză din lapte matern, ultima modă culinară

Brânză din lapte matern, ultima modă culinară

Brânză făcută din laptele matern. Asta face bucătarul Daniel Angerer cu pacheţelele de lapte rămase neconsumate de fiica sa în vârstă de 10 săptămâni, Arabella.

“M-am gândit, ce aş putea face cu el? La urma urmei nu poate fi turnat la loc, aşa că am început să căutăm pe Internet ce altă utilizare i-am mai putea da laptelui matern”, spune bucătarul.

Donarea laptelui era o alternativă care presupunea prea mult timp, aşa că Angerer a început să experimenteze. Soţia lui, Lori, este vegetariană şi consideră că laptele ei este la fel de sănătos ca acela al oricărui alt animal.

“Cred că are un gust bun. Este puţin dulceag, însă, cea mai importantă este textura.”, spune Lori.

După ce reţeta de brânză din lapte matern a fost postată pe propria pagină web, ceea a pornit ca un experiment a devenit, în scurt timp, o adevărată senzaţie pe Internet. Angerer a primit un telefon chiar din partea Departamentului britanic de Sănătate Publică, prin care era informat că este interzisă vânzarea sau consumul respectivei brânze în restaurantul la care lucrează.

Cu toate acestea, doctorul Michel Cohen, autorul ghidului pentru părinţi “The New Basics”, este de părere că laptele matern are proprietăţi deosebite, iar consumul său nu este deloc dăunător.

“Nu ştiu care este scopul acestui experiment. De ce ar vrea cineva să facă aşa ceva? Dar dacă, în cele din urmă, se decide să obţină brânză din laptele matern, cu siguranţă nu are ce să dăuneze”, consideră Cohen.

Gusturile nu se discută

Deşi noua găselniţă culinară nu place tuturor mămicilor care alăptează, există însă şi doritoare care s-au declarat dispuse să experimenteze.

“Aş încerca, dar am gustat lapte matern chiar săptămâna trecută şi nu mi-a plăcut. Aşa că ar trebui suspus unei procesări minuţioase pentru ca gustul neplăcut să dispară. S-ar putea ca, în cele din urmă, să mă las convinsă să încerc”, spune Susan Wallen, o proaspătă mămică.

“Dacă are gust bun, îl voi mânca. Aşa cum mănânc sushi sau alte chestii ciudate pentru că îmi place gustul lor, de ce să nu încerc şi brânza din lapte matern?”

Degustătorii sunt însă ghinionişti. Bucătarul Angerer spune că a renunţat deja la brânza din lapte matern şi că se concentrează asupra legumelor de sezon.

Sursa: evz.ro

vizualizări: 98

Comentează