Rugby: Prima femeie celibatară şi atee prim-ministru al Australiei, de acord cu un Mondial-gay

Rugby: Prima femeie celibatară şi atee prim-ministru al Australiei, de acord cu un Mondial-gay

Julia Gillard, prima femeie celibatară şi atee care a devenit prim-ministru al Australiei, a aprobat proiectului oraşului Sydney de a găzdui în 2014 Mondialul de rugby “gay”, în pofida opoziţiei sale personale în privinţa căsătoriilor homosexuale.

“Australia este o ţară în care spiritul sportului, ataşamentul profund la diversitate şi respectul mutual, a declarat ea într-un mesaj video difuzat pe internet. Dinamicul oraş Sydney este locul perfect pentru Bingham Cup, iar Sydney Convincts, primul club rugby ‘gay’ din Australia, gazda perfectă”. Doamna Gillard a difuzat mesajul său chiar în ziua comemorării atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, din SUA.

Bingham Cup poartă, în fapt, acest nume în memoria lui Mark Bingham, un jucător american de rugby homosexual ucis la bordul avionului care efectua zborul United Airlines nr. 93, care s-a prăbuşit în Pennsylvania într-unul dintre aceste atentate.

Sydney a organizat deja Jocurile Olimpice în 2000, Cupa Mondială de rugby din 2003 şi Jocurile “gay” în 2002, a reamintit doamna Gillard. “Ştiu că participanţii la Bingham Cup vor primi aceeaşi atenţie călduroasă şi generoasă, astfel că, în consecinţă, susţin cu putere acest proiect al Convicts”, a concluzionat ea. AGERPRES

Vizualizări: 118

Comentează