Stă de 6 ani în cimitir să-i învie stăpânul

Stă de 6 ani în cimitir să-i învie stăpânul

Incredibil, dar adevărat! Câinele ciobănesc Capitan stă şi păzeşte mormântul stăpânului său, argentinianul Miguel Guzman, de când a decedat, în 2006. A fugit de acasă la cimitirul din Villa Carloz Paz, unde plânge neîncetat.

Potrivit click.ro, Miguel Guzman l-a cumpărat pe câinele Capitan în 2005, ca dar pentru copilul lui, Damian, în vârstă de 13 ani. În luna martie, anul următor, argentinianul a murit subit.

“Când ne-am întors de la înmormântare, am descoperit că animalul a dispărut. Am crezut că a fugit şi a murit. Numai că, după o săptămână, l-am găsit pe Capitan lângă mormântul lui Miguel. Nu îmi imaginez cum a ajuns la cimitir, fiindcă nu mai fusese niciodată acolo înainte de moartea soţului. Se uita la noi cu tristeţe infinită şi bocea ca un om”, a povestit Veronica, văduva lui Guzman.

Câinele a fugit de acasă după înmormântare şi în mod miraculos a găsit mormântul

Capitan păzeşte mormântul şi pare că boceşte

Damian a vrut să ia câinele acasă în numeroase rânduri, dar de fiecare dată se întoarce la mormântul stăpânului. “Mai dă târcoale prin cimitir, dar se întoarce repede la locul lui. De la ora 18.00 se aşază pe mormântul lui Guzman pe care nu îl părăseşte niciodată până dimineaţa”, a povestit directorul cimitirului, care a adăugat că angajaţii săi îl hrănesc şi îl îngrijesc pe Capitan.

Film după o poveste asemănătoare


Povestea lui Capitan seamănă cu cea a lui Hachiko, un câine Akita din oraşul japonez Odate, care şi-a aşteptat stăpânul la o staţie de tren din Tokyo, în fiecare zi, timp de 9 ani.

Animalul a început să-l aştepte cu disperare pe Hidesaburo Ueno, care a murit la serviciu, începând din mai 1925. În 2009 a fost făcut un film după această poveste, în care a jucat Richard Gere.
foto: click.ro

Vizualizări: 367

Comentează