Un pic însărcinat. Află povestea bărbatului care are simptomele specifice sarcinii

Mike Dowdall și Amanda Bennet

Pentru doi tineri care vor deveni părinți în curând pare să se potrivească perfect expresia “împreună la bine și la greu”. De cand iubita lui a ramas însărcinată, Mike Dowdall are grețuri matinale și pofte, iar abdomenul i s-a umflat ca și cum ar fi însărcinat, scrie click.ro

Mike, în vârstă de 25 de ani, suferă de sindromul Couvade – o afectiune rară care se manifestă la unii bărbați când sunt pe cale să devină tați. Aceștia experimentează aceleași stări ca și viitoarea mama a copilului, inclusiv umflarea abdomenului, scriu cei de la The Sun.

Atunci când iubitul ei a început sa se planga de simptomele specifice sarcinii, Amanda Bennet l-a suspectat că își bate joc de ea și s-a simțit jignită.

Însă, atunci când Mike a început să se trezească pentru a merge la toaletă sau, atunci când, au apărut grețurile matinale, tânara și-a dat seama că nu este vorba despre o gluma.

Când simptomele lui Mike s-au agravat – s-a mărit abdomenul, a început să se simtă extenuat, să rețina apa și să aibă pofte – a consultat un medic generalist. Spre surprinderea tuturor, tânărul a fost diagnosticat cu “sarcină fantomă”.

“Mike se poartă ca o fetiță. Ca femeie, eu manageriez mult mai bine această situație. De fapt, câteodată, eu am grijă mult mai mult de el decât el de mine, iar oamenii sunt mai interesați de burta lui decât de a mea. Un bărbat însărcinat este mai interesant”, s-a plâns Amanda.

Mike, pe de altă parte, admite că are tendința de a se plânge mult, însă spune că acum a ajuns, în sfârșit, să înțeleagă stările prin care trece o femeie atunci când este însărcinată.

“Mulțumesc lui Dumnezeu că Amanda este singura care va da naștere”, a glumit tânărul.

O formă atât de avansată a sndromului Couvade este destul de rară și cauzele nu sunt cunoscute. Unii experți spun că se manifestă din cauza unor factori psihologici, alții spun că e din cauza nivelului ridicat de hormoni feminini în corpul bărbatului. În aproape toate cazurile, simptomele dispar după ce femeia naște.

“Prietenii lui se amuză pe seama lui. Altii spun însă că s-a întâmplat pentru ca mă iubește atât de mult”, a declarat Amanda.

“Cercetările făcute de noi ne sugerează că ar putea experimenta și contracții. Aș vrea ca acest lucru să se întâmple pentru că niciun barbat nu știe cât de dureroasă este nașterea”, a adăugat aceasta.

Copilul se va naste pe data de 23 octombrie.
Foto: click.ro

Vizualizări: 347

Comentează