Chirtoacă vrea să cumpere 100 de autobuze second hand. Ce crezi despre asta?

Chirtoacă vrea să cumpere 100 de autobuze second hand. Ce crezi despre asta?

După ce a cumpărat peste 100 de troleibuze noi, Primăria Chișinău intenționează să achiziţioneze tot atâtea autobuze, însă, nu noi, ci la mâna a doua. Edilul capitalei spune că unităţile de transport, care vor fi cumpărate din ţările Uniunii Europene, vor înlocui cele mai uzate vehicule din Parcul Urban de Autobuze, informează jurnal.md

În acest sens, municipalitatea se gândeşte să ia bani cu împrumut pentru că bugetul nu dispune de banii necesari.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat ferm convins că orașul are nevoie de autobuze, după ce acum două luni au fost procurate două autobuze la mâna a doua. Ele consumă gaz-metan și sunt mai econome.

Chirtoacă propune ca cei 1,5 milioane de euro necesari pentru cumpărarea autobuzelor să fie luaţi cu împrumut de la o bancă. Iar creditul să fie returnat timp de un an, din economiile Parcului urban de autobuze. La rândul său, însă, conducerea Parcului Urban vrea mai multe condiţii în unităţile de transport, inclusiv sistem de ventilare.

Primarul a propus ca vehiculele achiziţionate să aibă o vechime de maxim 5-6 ani. În prezent, 200 de autobuze uzate necesită să fie înlocuite.
foto: discover-moldova.com

Tu ce crezi despre iniţiativa lui Dorin Chirtoacă?

Vizualizări: 439

3 Comentarii

  • foarte bună iuţiativă
    11 septembrie 2012 | Permalink |

    foarte bună idee

  • Lidia
    11 septembrie 2012 | Permalink |

    cum poate fi buna ideie acesta actiune? dupa ce am acumulat toate microbuzele din Europa, care demult trebuia sa fie la fier vechi si care fac morti la pachet, acum ce facem ? – cumparam autobuse care au o singura destinatie – metalolom?! interesant a cui este afacerea asta? trenul “modernizat” in Romania la fiecare doua saptamini merge la reparatie, din banii cui, sa ne spuna Chirttoaca impreuna cu PL-istul Salaru, drumurile intrate anul trecut in reparatie asa si stau nefinisate…ca contribuabil sunt absolut contra acestei afaceri dubioase, este clar, ca la mijloc este spalare de bani publici, aceste autobuze vor fi permanent in reparatie, ca si trenul nominat, iarasi cineva va incasa bani pentru reparatie si nici o garantie pentru securotatea pasageru;lui…mai bine mai putine autobuse, dar noi cu termen de garantie, cu deservire autorizata, nu se poate la infinit sa fim groapa de gunoi a transportului din Europa, numai de atata ca vin alegerile si cineva nu se satura de bani, dle Chirtoaca toti intr-un final ajungem intr-un loc, drept ca si aici OOOPS cu pile – unii cu neamuri cu tot la Armenesc altii la Doina!!!

  • Nume
    11 septembrie 2012 | Permalink |

    idee buna

Comentează