Asta-i culmea, chiar şi pentru ruşi! AFLĂ ce au mai făcut!

Asta-i culmea, chiar şi pentru ruşi! AFLĂ ce au mai făcut!

Eparhia din Tambov (Rusia) l-a predat anatemei pe părintele Serghei Baranov pentru simplul fapt că acesta s-a declarat în susţinerea trupei Pussy Riot, scrie lifenews.ru.

Astăzi în regiunea Tambov a avut loc o şedinţă a Judecăţii Eparhiale unde s-a decis soarta diaconului Serghei Baranov, devenit cunoscut după ce i-a adresat Patriarhului Kiril o scrisoare deschisă în susţinerea celor trei membre ale trupei punk Pussy Riot. Diaconul declara că rupe orice legături cu Biserica Ortodoxă a patriarhatului moscovit şi cerea să fie eliberat de rangul bisericesc. Totodată, acesta concretiza că rămâne creştin, dar nu mai poate face parte din aceeaşi biserică cu „minciunoşii şi făţarnicii”. Baranov îşi argumenta decizia şi prin faptul că după judecarea Pussy Riot Rusia s-a îndepărtat şi mai mult de lume.
„Nu am participat la judecată, dar mi s-a spus că am fost ostracizat de către biserică şi am fost privat de rangul bisericesc. Sentinţa nu m-a mirat. Mă aşteptam la acest deznodământ. Dar îl am pe Dumnezeu în suflet, nimeni nu mi-l poate lua, astfel că predarea anatemei nu mă sperie”, spunea fosta faţă bisericească.
Eparhia din Tambov nu a oferit vreo explicaţie, dar a promis să vină cu o declaraţie oficială în viitorul apropiat.

Vizualizări: 1718

Comentează