Oseminte de uriaşi, ascunse în podul unui muzeu din sudul R.Moldova

Oseminte de uriaşi, ascunse în podul unui muzeu din sudul R.Moldova

Toată lumea a auzit de personaje gigantice de poveste, de ciclopi sau de căpcăuni. Uriaşii erau prezentaţi, în general, drept creaturi cu ochi cât dovlecii şi dinţi ca fiarele plugului, sub paşii cărora pământul se zguduia. Se pare că uriaşii nu sunt doar personaje de basm, dacă e să ţinem cont de faptul că în multe locuri din lume, printre care şi R.Moldova, au fost descoperite oseminte de coloşi. De exemplu, în sat. Slobozia Mare, r. Cahul, a fost făcută o descoperire uluitoare: schelete de oameni giganţi. Iar Moş Andrei, ghidul muzeului sătesc, le-a ascuns în podul instituţiei unde activează de opt ani.

1

Misterul civilizaţiei uriaşilor nu a fost risipit până acum, cu toate că există dovezi ale existenţei lor pe meleagurile noastre, care ar fi putut fi analizate. Bunăoară, în urmă cu nouă ani, în sat. Slobozia Mare, r. Cahul, s-au descoperit oseminte ale oamenilor giganţi care, astăzi, stau ascunse în podul muzeului.

8
Ghidul muzeului, moş Andrei, filolog de profesie, le-a spus colegilor de la „Asfalt de Moldova” (Jurnal TV) că relicvele sunt păstrate într-un sac de hârtie. Atunci când vin turişti, pe lângă toate lucrările expuse în muzeu, bătrânul le vorbeşte şi despre osemintele uriaşilor, despre care spune că au fost descoperite prin 2007.

„Avem două schelete”

7

„După oasele pe care le deţinem, pot spune că acest om avea până la 2,85 metri. În locul unde astăzi e cimitirul satului au trăit oameni giganţi, iar noi avem două schele. După cum vedeţi, osemintele sunt de două ori mai mari decât cele ale oamenilor obişnuiţi. E tare interesant să fiu toată ziua la muzeu, căci interacţionez cu copiii, cu maturii, pensionarii şi turiştii. Zilele acestea am avut oaspeţi din Canada, Elveţia, Germania, Lituania şi SUA. Deşi vin însoţiţi de traducători, unele cuvinte le înţeleg şi eu, în special cele în franceza. Poate nu o vorbesc atât de bine, însă îmi aduc aminte tot ce am învăţat pe băncile şcolii. Pe turişti îi interesează istoria satului şi portul popular din partea locului, iar în muzeu avem costume naţionale care au aproape 200 de ani. Avem şi lucruri care s-au păstrat din biserica veche a satului”, a declarat ghidul în cadrul emisiunii „Asfalt de Moldova”.

9
Moş Andrei spune că cei mai mulţi turişti vin vara, iar taxa de intrare la muzeu este una simbolică: pentru maturi – 5 lei, pentru elevi – 3 lei, iar pensionarii pot intra gratis.
Amintim că în România există Peştera Uriaşilor, Movila Uriaşului, Mormântul Uriaşului, Cetatea Uriaşului. Toate aceste toponimii amintesc de oamenii înalţi care au populat spaţiul românesc. În întreaga lume au fost găsite oase de giganţi şi, la fel ca la noi, totul a fost trecut sub tăcere, cu toate că există fotografii şi relatări în presă. În total, se vorbeşte de peste 200 de schelete de umanoizi cu înălţimi de la 3 la 20 de metri. Absolut niciun antropolog nu a confirmat autenticitatea lor.

5

Lena NEGRU

One Comment

  • Cața-Veanca Coțo-Fanca
    11 aprilie 2016 | Permalink |

    „România, Țara mea,
    Și-o să ne unim cu ea !
    C-așa vreau și tu și eu
    Dar și Dumnezeu !”
    ––––––––––––––––––
    /o strofă preluată de pe placarda unei doamne
    din fața Teatrului de Operă la Chișinău la 27 martie 2016/

Comentează