Suspectul care ar fi comandat omorul Taisiei Brânză a făcut declaraţii pentru presă

Suspectul care ar fi comandat omorul Taisiei Brânză a făcut declaraţii pentru presă

Andrei Zlobin, suspectul care ar fi comandat omorul tinerei stropite cu acid de un amic de-al acestuia, nu a vrut să depună mărturie în instanţa de judecată, însă a făcut declaraţii pentru presă. Astăzi, marţi, 5 aprilie, la ora 12.00, la Judecătoria Râşcani din mun. Chişinău, s-a desfăşurat o nouă şedinţă de judecată în cazul omorului Taisiei Brânză din decembrie 2014. După ce trei şedinţe la rând principalul suspect a invocat motive de sănătate, acesta s-a prezentat astăzi în faţa instanţei însă, „din cauza emoţiilor”, a refuzat să depună mărturie.

„Nu am nimic de ascuns, am emoţii, mă simt rău şi refuz să depun mărturii. Vă rog să fiţi prezenţi la şedinţa următoare, când voi spune totul”, a declarat Zlobin, uitându-se la jurnaliştii prezenţi la şedinţă. Procurorul Aliona Burlacu a declarat că Zlobin invocă special motive de sănătate pentru a tergiversa cazul. „El este perfect sănătos, nu suferă de nicio boală, are un alt scop”, a menţionat aceasta. De aceeaşi părere este judecătorul Ghenadie Bârnaz, care a menţionat că Zlobin are un scop bine determinat şi refuză să depună declaraţii.

zlobin 2

Totuşi Andrei Zlobin a făcut declaraţii pentru presă în care a menţionat că nu este vinovat. „Eu nu sunt vinovat şi nu am comandat omorul. Totul este o înscenare, nu ştiu cine a comandat omorul. Dacă mă voi simţi bine, la şedinţa următoare voi face declaraţii şi în instanţă”, a declarat suspectul. De asemenea, acesta nu-şi recunoaşte vina nici în dosarul civil, unde este învinuit că ar fi incendiat maşina fratelui victimei. Conform unor surse demne de încredere, suspectul Andrei Zlobin îşi provoacă singur probleme de sănătate.

Eugenia Brânză, mama victimei, se arată dezamăgită de aceste declaraţii: „Când a fost prins, a recunoscut că a comandat acest omor. Acum spune deja că totul e falsificat. Cum, Doamne, fata mea s-a omorât singură?!”, se întreabă femeia.

Următoarea şedinţă de judecată va avea loc la 12 aprilie.

Carolina Chirilescu