Valy Boghean: „Unirea poate fi făcută şi altfel!”

Valy Boghean: „Unirea poate fi făcută şi altfel!”

Sunt mai bine de doi ani de când Valy Boghean şi band-ul său şi-au făcut un loc în showbiz-ul românesc. Muzicienii noştri au fost primiţi cu braţele deschise atât de către public, cât şi de artiştii de dincolo de Prut. Revenit acasă, artistul a fost invitat la emisiunea „…Şi punctum!” de la Jurnal TV, realizată de Val Butnaru. În cadrul acesteia, „Bregovici de Moldova” a vorbit despre activitatea sa în România, despre evenimentul important pe care-l pregăteşte pentru 25 aprilie, dar şi despre unirea Basarabiei cu Ţara-Mamă.

În fiecare zi de joi, în cadrul emisiunii „…Şi punctum!”, realizatorul acesteia, Val Butnaru, organizează dezbateri unioniste, analizează cele mai subtile probleme legate de reunificarea celor două state româneşti şi încearcă să găsească cele mai plauzibile soluţii de realizare a acestui deziderat.
Săptămâna trecută, Valy Boghean a fost invitatul lui Val Butnaru. Muzicianul este de părerea că Unirea Basarabiei cu România poate fi făcută şi altfel, nu doar prin declaraţii pompoase.
„Când m-aţi invitat în emisiune, mă gândeam: chiar sunt cel mai experimentat muzician care ar putea să vorbească despre acest lucru. Oamenii contribuie la apropierea ceasului unirii nu bătându-se cu pumnul în piept, ci făcând ceea la ce se pricep cel mai bine”, i-a spus artistul realizatorului emisiunii „…Şi punctum!”.

„Muzica şi cultura pot face mai mult decât politica”

Valy Boghean

Artistul se simte foarte bine dincolo de Prut. Sunt doar doi ani de când s-a mutat în România, dar deja este invitat, cu bandul său, la emisiuni televizate, spectacole şi evenimente private. Cea mai recentă noutate muzicală a sa rămâne a fi evenimentul care se va desfăşura pe 25 aprilie, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Iubitorii de jazz vor avea posibilitatea să-l asculte live pe pianistul cubanez Roberto Fonseca, iar din multitudinea de muzicieni din România, Valy Boghean şi band-ul său au fost invitaţi să cânte în deschiderea concertului care se anunţă a fi unul de amploare.
„În România sunt mulţi jazz-mani, iar faptul că ne-au ales pe noi, cei care venim de dincolo de Prut, să cântăm în deschiderea spectacolului muzical nu e puţin lucru. Când vine vorba de unire, cultura poate face mai mult decât politica. Deşi susţin concerte în toată ţara, cel mai bine mă simt în zona Moldovei, în mod special la Iaşi. Cele mai mari spectacole acolo le-am avut. Însă în ultima vreme sunt legat de Bucureşti, care, după mine, este mult prea aglomerat şi nu-mi oferă confort sufletesc”, a declarat Valy Boghean la „…Şi punctum!”.
Interpretul şlagărului „Boschetar” ţine foarte mult la publicul său basarabean şi promite să revină în RM de câte ori va fi invitat: „Nici pentru un minut nu vreau să mă gândesc la faptul că aş putea să rup orice legătură cu fanii mei din R.Moldova”, afirmă el.

 

Lena NEGRU

2 Comentarii

  • Melo-Manul
    11 aprilie 2016 | Permalink |

    „România, Țara mea,
    Și-o să ne unim cu ea !
    C-așa vreau și tu și eu
    Dar și Dumnezeu !”
    ––––––––––––––––––-
    /o strofă preluată de pe placarda unei doamne
    din fața Teatrului de Operă din Chișinău la 27 martie 2016/

  • Cața-Veanca Coțo-Fanca
    11 aprilie 2016 | Permalink |

    Re-Unirea și …PUNCTUM la Jurnal-TV Chișinău săptămânal
    cu jurnalistul unionist inteligent Val Butnaru eternul ne-pompos din 31 martie 2016, etc.
    și invitații lui – interpretul unghenean Valy Bogheanu, editorul Anatol Vidrașcu
    și poetul Alexei Mateevici /n.1888 – asasinat în 1917/ cu istoricul Octavian Țâcu și medicul moldo-ieșean Grigore Tinică.
    – În fiecare zi de joi, în cadrul emisiunii „…Şi punctum!”, realizatorul V.B.
    organizează dezbateri unioniste, analizează cele mai subtile probleme legate
    de RE-Unificarea celor două state româneşti şi încearcă să găsească
    cele mai plauzibile soluţii de realizare a acestui deziderat național pan-românesc.

    http://jurnaltv.md/ro/news/2016/4/1/unirea-inseamna-progres-economic-10204174/#1

Comentează