Scrisoarea unei românce către Donald Trump a devenit virală: ‘Sunt mândră că părinții mei sunt imigranți’

Scrisoarea unei românce către Donald Trump a devenit virală: ‘Sunt mândră că părinții mei sunt imigranți’

Scrisoarea unei adolescente, de origine română, către Donald Trump a devenit virală pe internet. Supărată pe declarațiile critice ale miliardarului american la adresa imigranților veniți în SUA, micuța i-a scris candidatului republican al Casa Albă nemulțumirea, simțindu-se jignită.

„Părinții mei au venit în America din munții Carpați, mai mari decât visele lor mărețe, departe de mânăstiri pline de fericire și de spiritualitate, și sate unde timpul parcă stă în loc, în care viața era atât de dificilă și totuși atât de frumos. La intersecția dintre România și America, m-am născut cu valori de a ne ajuta unii pe alții, dar, de asemenea, cred în importanța individualității; să muncești din greu pentru a-ți îndeplni un vis, dar rămânând umil, amintindu-mi că mă sprijin pe o fundație cu rădăcini adânci formată din oameni care și-au riscat viața ca noi să putem fi liberi.(…) Sunt mândră să fiu copil de imigranți, sunt mândră că părinții mei au ajuns de la opresiune și sărăcie să-și trăiască visul american.’, își începe adolescenta Julia T., elevă la un liceu din Connecticut, publicată de Huffington Post.

Adolescenta susține că a fost profund jignită de declarațiile făcute de Trump într-un interviu pentru publicația Time: ‘Se întâmplă să cred că diferite țări își forțează oamenii răi să plece în Statele Unite, deoarece ei spun: de ce ar trebui să avem grijă de acești monștri, lăsați Statele Unite să aibă grijă de ei’, dându-i imediat un răspuns republicanului.

„M-am simțit jignită. ‘Nimeni din frumoasa și diversa mea comunitate de imigranți români nu este un monstru. Ei nu sunt oameni răi așa cum spune Trump. Sunt asistente medicale care au grijă de pacienți, medici care salvează vieți, stomatologi care creează locuri de muncă, avocați care pledează pentru drepturile oamenilor, agenți de pază care protejează oamenii”, mai scrie românca.

Comentează