Miss Moldova vinde dulciuri care nu îngraşă // FOTO

Miss Moldova Beauty Festival 2011 a lăsat podiumul pe planul doi şi s-a făcut cofetar. Luna trecută, Anastasia Zeleniuc şi-a deschis o afacere dulce: din ingrediente gustoase şi sănătoase face bomboane handmade, care nu dăunează siluetei. Şi nu duce lipsă de clientelă, căci chiar din prima zi a vândut 14 cutii cu ciocolată. Anastasia Zeleniuc a acceptat să ne vorbească despre cariera sa în modeling, afacere şi pasiuni. Vă propunem s-o cunoaşteţi.

Anastasia Zeleniuc s-a născut în Rusia, în Tambov, oraşul de baştină al mamei sale, dar a crescut în R.Moldova – familia lor s-a mutat la Chişinău când ea avea un anişor.
Acum are 25 de ani şi este studentă. Timp de patru ani a studiat Arhitectura la UTM, dar făcea modeling, iar din cauza călătoriilor frecvente a fost nevoită să-şi ia concediu academic. Mai târziu a reluat studiile, doar că a decis să se reprofileze și a optat pentru facultatea Design interior, pe care urmează s-o absolvească în curând. Iar de o lună e femeie de afaceri.

Nu a renunţat definitiv la modeling

foto centralA făcut primii paşi în lumea modei acum şapte ani, cu o agenție din R.Moldova, însă a progresat cu adevărat doar în România, după ce în 2013 a semnat un contract cu Mandarina Models.
„E agenţia care m-a crescut ca model. Acolo am învăţat că frumusețea naturală e ceea ce mă caracterizează, nu tonele de make-up ori coafurile mult prea sofisticate care se poartă la shootinguri în Moldova. Specialiştii de acolo mi-au dat sfaturi preţioase despre cum trebuie să mă comport în faţa aparatului de fotografiat ori în backstage. Graţie Mandarina Models am avut colaborări cu reviste și brand-uri renumite, aşa că pentru mine aceasta a fost și va rămâne unica agenție-mamă”, ne-a declarat Anastasia Zeleniuc într-un interviu pentru JURNAL de Chişinău.
Azi defilează mai rar pe podium, are mai puţine şedinţe foto, dar nu renunţă definitiv la modeling. Are colaborări cu brand-uri autohtone şi, mai rar, dar are și ieșiri peste hotare. „Vorba e că atunci când am început să lucrez cu Mandarina Models aveam deja 23 de ani. Eram formată ca personalitate, eram mult prea educată și matură. Nu înţelegeam multe lucruri pe care le înţeleg acum, însă oricum nu le pot accepta. Dar da, am devenit mult mai calmă și mai flexibilă. În 2014 am decis să o iau pe altă cale. Anume atunci am revenit la studii, m-am încadrat într-un proiect arhitectural, iar acum, profitând de cunoştinţele mele în design grafic, marketing și PR, plus pasiunea mea pentru fotografie și artă culinară, am dat start unui proiect nou de care sunt îndrăgostită cu adevărat!”, ne destăinuie cu entuziasm frumoasa chişinăuiană.

Concursurile de frumuseţe au fost experienţe frumoase

1040110_4801864456830_556674146_o

Cea care în 2011 a fost desemnată Miss Moldova Beauty Festival şi care ulterior a reprezentat ţara noastră la Miss Globe International în 2012 și la International Beauty and Model Festival în 2013 îşi aminteşte cu drag de participările sale la concursuri de miss, catalogându-le drept „experiențe frumoase” ce i-au oferit şansa de a călători. „Ce să zic? Pe atunci eram mult mai timidă și neîncrezătoare în forţele proprii. Dar în pofida acestui fapt, în cadrul ambelor concursuri internaţionale am intrat în top 10, iar la cel din 2013 am fost desemnată Best Model”, spune Anastasia Zeleniuc.

„Mănânc ce vreau şi când vreau”

E gurmană – o recunoaşte. Mănâncă şi dulciuri, doar că le preferă pe cele sănătoase. Aşa cum sunt bomboanele pe care le face chiar ea. Iar de o lună, le şi vinde.
„Bomboanele handmade sunt gustoase şi sănătoase. Pe cele cu prună şi nucă în glazură de ciocolată le făceam de mult timp acasă, pentru cei dragi. Într-o zi, mămica iubitului meu a zis că aș putea să încerc o afacere în sfera dată”, ne spune domnişoara ciocolatier.
Ideea i-a părut interesantă, dar a revenit la ea doar peste câteva luni, când s-a dumerit că sunt o mulţime de ingrediente cu care se pot crea gusturi diferite. Aşa a apărut ‘Plum’ – afacerea ei. Doar la etapa de elaborare a proiectului a primit sfaturi de la doi dintre prietenii săi, specialişti în design grafic și cofetărie. În rest, a conceput-o în totalitate: de la logo și meniu până la procesul de producere a bomboanelor. Acestea sunt făcute doar din ingrediente naturale, care nu creează poftă artificială și nu dăunează sănătăţii, iar ciocolata pentru glazură e importată din Belgia.
Se pare că nu va duce lipsă de clientelă, căci gurmanzii, de la mic la mare, adoră bomboanele de la Miss Moldova Beauty Festival. Chiar în prima zi de deschidere a vândut 14 cutii de ciocolată.

11270197_10203640990257628_8334517509605585196_o

Despre pasiuni

În afară de modă, arta culinară şi amenajări interioare, Anastasia Zeleniuc mai are două hobby-uri: maşinile de epocă şi călătoriile.
„Pasiunea pentru mașini am preluat-o de la iubitul meu. Îmi place frumosul, în general. Dacă o mașină e frumoasă, mi-i dragă și ea. Cât priveşte călătoriile, e şi asta o pasiune pe care o avem în comun. Ne place odihna activă. Până acum am vizitat vreo 15 țări. Şi cred că nu e mult, căci mai avem de văzut o lume întreagă!”, consideră tânăra.
Chiar dacă îi place să descopere străinătatea, nu are de gând să emigreze. Căci și la noi e bine. „Basarabenii au început să fie mai moderni, să-și dezvolte gusturile, să ducă un mod sănătos de viață – probabil că mai trag cu ochiul la ceea ce se întâmplă peste hotare. Eu mă simt destul de bine aici. Se simte bine și afacerea mea dulce”, a conchis Anastasia Zeleniuc.

10712598_10202364503906267_656321154585388349_oNatalia TUTUNARU