Octavian Micleuşanu, un paparazzo care pictează icoane

Octavian Micleuşanu, un paparazzo care pictează icoane

Pe fotograful basarabean Octavian Micleuşanu (38 de ani) vi l-am prezentat anul trecut, după ce în calitate de fotograf a fost prezent la nunta actorului hollywoodian George Clooney. Recent însă am aflat că nu doar evenimentele mondene îl interesează pe „vânătorul de imagini”.

Azi, în biserica din s. Abina, la 40 de kilometri de Chişinău, a avut loc sfinţirea unei icoane pictate de Octavian Micleuşanu. Vorba e că înainte de a învăţa în Italia arta fotografică, domnia sa a absolvit Colegiul Republican de Arte „Al. Plămădeală”, iar apoi a obţinut o bursă de merit la Academia de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj, unde l-a avut coleg pe verişorul său, Mitoş Micleuşanu („Planeta Moldova”).

„Nu este prima icoană pe care o pictez, e a şasea la număr. Acestea se află în lăcaşuri sfinte din România, Italia şi R.Moldova. Icoana donată bisericii din s.Albina am pictat-o într-un loc deosebit – într-o mănăstire din Veneţia ce datează din 1450. Chiar dacă în prezent locaşul e închis, se simte şi acum energetica pozitivă de acolo. Unde mai pui că în curtea în care lucram eram înconjurat de tufe de trandafiri şi copaci seculari, în care îşi făcuse cuib o pupăză”, ne-a declarat Octavian Micleuşanu, în exclusivitate pentru apropomagazin.md.

Micleusanu

Pictor şi fotograf originar din Nisporeni, Octavian Micleuşanu are un doctorat obţinut la Academia de Arte din Veneţia şi un portofoliu care i-ar face cinste oricărui paparazzo. Colaborează cu revista „Art in Italy”, iar până acum a prins în obiectiv mai multe vedete, printre care Emma Stonne, Willem Dafoe, Al Pacino, David Gordon, Cris Messina, Sebastiao Salgado, Anton Telkin, Mila Jovovich, Peter Bogdanovitch, Roy Anderson, Owen Wilson, Uma Thurman, Mădălina Ghenea, Corina Bejan, dar şi frumoasa Cristina Chiriac, actriţă originară din R.Moldova, care are o carieră de succes în Italia.

N.T.

Comentează