Taxele la import pentru firmele din stânga Nistrului, anulate

Taxele la import pentru firmele din stânga Nistrului, anulate

Ședința Parlamentului a început astăzi cu discuții aprinse. Fracțiunea Partidului Liberal a criticat dur proiectul de lege cu numărul 127 privind anularea accizelor la importul de mărfuri în stânga Nistrului, adoptat astăzi în lectură finală cu votul a 86 de deputați.

Președintele Comisiei Economie Buget şi Finanțe, Veaceslav Ioniţă, a explicat că prin amendarea Codului Fiscal se revine la practica din 2002, potrivit căreia companiile din stânga Nistrului sunt scutite de taxe la import, întrucât acestea plătesc taxe şi în bugetul Tiraspolului.
Liderul PL susține că întreprinderile din stânga Nistrului nu pot fi scutite de taxe întrucât ele sunt întreprinderi ale Republicii Moldova și ar trebui să plătească în bugetul de stat. “PL nu susține acest proiect de lege pentru că în Republica Moldova există doar un singur buget de stat” a declarat Mihai Ghimpu.
Amintim că proiectul în cauză a fost motivul pentru care Tiraspolul a refuzat continuarea negocierilor în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană, în cadrul rundei programată pentru 10 şi 11 aprilie, la Viena.
Sursa: jurnal.md

Vizualizări: 139

Comentează