Şi-a vândut fetiţa ca să-şi salveze soţia

Şi-a vândut fetiţa ca să-şi salveze soţia

O poveste impresionantă a fost făcută publică recent de membrii unei organizaţii de protecţie a drepturilor omului. O fetiţă de şase ani din Afganistan a fost salvată de la căsătoria pe care tatăl ei a fost nevoit să o aranjeze pentru a scăpa de o datorie făcută pentru a-şi salva soţia.

Anul trecut, tatăl micuţei Naghma, pe nume Taj Mohammad, s-a împrumutat de 2.500 de dolari pentru a plăti cheltuielile de spitalizare ale soţiei sale, grav bolnavă, după ce au fost nevoiţi să îndure foamea şi iarna grea într-o tabără de la periferia oraşului Kabul. Pentru că nu şi-a putut onora promisiunea de a restitui banii împrumutaţi, bărbatul a fost nevoit să accepte să-şi dea fetiţa de doar şase ani băiatului de 19 ani al cărui tată le împrumutase banii, scrie libertatea.ro.
“A fost o decizie cumplită. Sunt destui afgani care renunţă la copiii lor, dar să o dau pe Naghma într-o asemenea manieră a fost ceva îngrozitor”, a povestit tatăl fetiţei. Organizaţiile pentru drepturile omului au aflat despre acest caz şi împreună cu avocata americană Kimberley Motley au reuşit să anuleze căsătoria fetiţei. În plus, un binefăcător anonim a oferit familiei Mohammad suma necesară pentru a-şi achita datoria, iar micuţa cu ochi mari şi frăţiorul ei de 9 ani au fost înscrişi la şcoală tot pe cheltuiala binefăcătorului necunoscut.
Foto: libertatea.ro

Vizualizări: 381

Comentează