Povestea celei mai cunoscute poze din lume: „E reală, nu e Photoshop!”

Povestea celei mai cunoscute poze din lume: „E reală, nu e Photoshop!”

De săptămâna aceasta, Microsoft nu se va mai ocupa de suportul pentru sistemul de operare Windows XP. După lansare, în scurt timp, a devenit cel mai popular sistem de operare pentru PC-uri și laptopuri din lume. E și cel mai longeviv sistem de operare. Și încă un lucru interesant, pe care poate că nu l-am sesizat – are o fotografie care ne-a rămas sigur în minte.

Mulți au crezut că wallpaper-ul „Bliss”, care apare imediat după instalarea Windows-ului XP e o realizare digitală. De fapt, e o fotografie cât se poate de reală, realizată de Charles O Rear. Fotograful, care a lucrat la numeroase publicații în cariera sa, printre care Los Angeles Time sau National Geographic, a povestit zilele trecute cum a realizat imaginea respectivă și cum a ajuns la Microsoft, scrie ro.stiri.yahoo.com.
Charles locuiește acum în San Francisco, chiar în apropiere de locul în care a fost realizată fotografia „Bliss”. Fotograful spune că imaginea a fost capturată după o ploaie, în timp ce iarba era foarte verde, iar soarele era parțial acoperit de nori. Urmărea de multă vremea cadrul acesta, iar imaginea a observat-o în timp ce mergea cu mașina să se întâlnească cu iubita lui. „Cred că cei de la Microsoft au căutat o fotografie care să inspire liniște. Mulți au crezut că acea fotografia este modificată în Photoshop. Nu e, e cât se poate de reală”, spune fotograful.
Fotografia a fost cumparată prin intermediul unei agenții pentru care lucra Charles O Rear. Cei de la Microsoft au făcut un reportaj despre povestea fotografiei spunsă chiar de cel care a capturat imaginea și au mers la dealul care apare în „Bliss”.

Foto: Yahoo News/Microsoft

Vizualizări: 243

Comentează