Jamaicanul Asafa Powell, suspendat 18 luni pentru dopaj

Jamaicanul Asafa Powell, suspendat 18 luni pentru dopaj

Cunoscutul sprinter jamaican Asafa Powell, fost deținător al recordului lumii la 100 m, a primit joi o suspendare de 18 luni din partea autorității antidoping din țara sa, după ce a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă, în cursul anului trecut.

Powell, în vârstă de 31 ani, campion olimpic (2008) și mondial (2009) la 4×100 m cu ștafeta Jamaicăi, a fost depistat pozitiv la oxilofrină (un stimulent), cu ocazia Campionatelor naționale, iar suspendarea sa va fi calculată începând din 21 iunie 2013, data efectuării controlului, a anunțat joi Comisia de disciplină a Comitetului antidoping jamaican.
Sancțiunea lui Asafa Powell a fost dictată la două zile după ce fosta sa parteneră de antrenament, Sherone Simpson, a primit tot o suspendare de un an și jumătate, pentru dopaj cu aceeași substanță, în timp ce discobola Allison Randall a fost suspendată pentru doi ani, pentru utilizarea unui diuretic interzis, hidroclorotiazidă.
Powell a absentat de la Campionatele Mondiale 2013, de la Moscova, în urma testului antidoping pozitiv, iar în luna ianuarie a mărturisit, în fața comisiei care l-a audiat, că fizioterapeutul său canadian, Chris Xuereb, i-a oferit mai mulți suplimenți, între care și Epiphany D1, care conținea oxilofrină.
Xuereb a negat însă acuzația, precizând că sprinterul poartă singur responsabilitatea pentru rezultatul controlului antidoping.
Purtătorul de cuvânt al IAAF, Chris Turner, a refuzat să comenteze sancțiunea dictată împotriva lui Powell, precizând că federația internațională se va pronunța doar după ce va studia documentele referitoare la acest caz, pe care le așteaptă din partea responsabililor federației jamaicane.
Foto: (c) Lucy Nicholson / REUTERS

Vizualizări: 107

Comentează