Moldovenii din Grecia au participat la Maratonul din Atena

Moldovenii din Grecia au participat la Maratonul din Atena

Moldovenii din Grecia au participat la Maratonul Clasic din Atena, care a avut loc duminică, 10 noiembrie.
Aproximativ 30.000 de alergători din 102 țări ale lumii, printre care și moldoveni, au participat la cea de-a 31ediție a Matonului Clasic din Atena.
Startul pentru 42 km a fost dat la Timvos (Tumul) din Marathona, cea mai dificila cursă din lume atât pentru alergătorii amatori cât și pentru cei profesioniști.
Distanțele pentru 5 și 10 km, au fost date din piața Sindagma (Constituției) din centrul capitalei.
Pe lângă cele 102 drapeluri a țărilor participante la eveniment a fost arborat și tricolorul Republicii Moldova, datorită participării active a concetățenilor noștri, printre care Mihai Plop, Valeriu Antoniu și cel mai tânar dintre participanți de doar 14 ani, Valerica Antoniu, scrie stirilocale.md.
„Particip la acest eveniment al treilea an consecutiv. De fiecare dată cu același entusiasm, bucurie și desigur cu speranța că la următorul Maraton voi scoate un timp mai bun. Cu ajutorul Domnului, data viitoare tot voi fi aici și îndemn mai mulți moldoveni să participe la acest eveniment sportiv de mare anvergură care face bine sănătății noastre”, spune Mihai Plop.
Valeriu Antoniu: „Particip pentru prima oară la Maraton și sper să fie doar începutul prezenței mele printre atâta lume venită din toate colțurile planetei, la unul dintre cele mai frumoase evenimente sportive. A fost o experiență unică cu emoții frumoase. În calitate de medic, vreau să menționez că la acest eveniment s-a dat dovadă de solidaritate din partea a 30.000 de participanți, pentru susținerea copiilor cu dizabilitțăi și cu boli oncologice”, spune Valeriu Antoniu.
„Mi-a plăcut că am participat la acest maraton. E important să participăm la astfel de evenimente împreună cu familia și prietenii. E o adevărată sărbătoare”, afirmă Valerica Antoniu.
Sursa: stirilocale.md
Vizualizări: 93

Comentează