Andreea Marin: manifest pentru siluetă

Andreea Marin: manifest pentru siluetă

Nu e tocmai uşor să repari un stil de viaţă care te-a costat kilograme în plus, oboseală şi probleme de sănătate. Andreea Marin demonstrează însă că niciodată nu e prea târziu să o iei de la capăt.

Am aproape 39 de ani, o poftă nebună de viaţă şi un optimism molipsitor şi salvator în momentele dificile. Anul acesta, după o perioadă complicată sufleteşte, timp în care am şi muncit până la extenuare, am ajuns să mă confrunt cu o problemă legată de sănătate, care îmi afecta în acelaşi timp şi aspectul fizic. Nu era doar o situaţie de moment în care să fi scăpat de sub control dieta. Stresul, grijile legate de noua etapă din viaţa mea şi cele pe care mi le făceam în privinţa copilului, programul zilnic extenuant, ce includea ore puţine de somn – toate au dus la dereglarea metabolismului.
Perioada de o lună şi jumătate a turneului Şcoala Mamelor, timp în care am făcut înconjurul ţării şi am mâncat pe fugă, din aeroport sau din benzinării, a avut repercusiuni asupra felului în care arătam şi mi-a afectat imunitatea. În ciuda eforturilor mele, deşi făceam sport aproape zilnic şi îmi controlam dieta cu ajutorul nutriţionistului, nu reuşeam să revin la forma iniţială. Astfel, am considerat că trebuie să îmi reanalizez atent starea de sănătate, iar intuiţia nu m-a înşelat: sportul şi dieta nu erau de ajuns. În urma analizelor efectuate la Bucureşti, am plecat la Istanbul, la spitalul Acibadem, pentru un sfat în plus şi aici s-a cristalizat nevoia de a oferi corpului meu un ajutor sub forma unui „şoc pozitiv”: reechilibrarea printr-o detoxifiere profundă, scrie one.ro.
Aşa am ajuns să urmez programul Master Detox, care durează zece zile şi se desfăşoară într-un loc minunat, la centrul de sănătate din cadrul complexului Gardens of Babylon din Bodrum. Aici, mi-am schimbat optica privind felul în care să mă raportez la dieta mea – nu doar pe moment, ci în general –, dar şi cum să mă îngrijesc nu doar de aspectul exterior, ci şi de mintea şi de sufletul meu. Întreg programul constă în ore de yoga, dimineaţa la prima oră, pe iarbă, cu picioarele goale simţind roua zorilor şi privirea urmărind albastrul mării, în antrenamente de aerobic, sesiuni de pilates, gimnastică în apă, proceduri de detoxifiere a colonului, baie turcească, detoxifierea tenului, saună, ozonoterapie, drenaj limfatic, seminarii cu nutriţionistul, documentare despre sănătate, vizionate în sala de cinema, ore de gătit. Pe scurt, am studiat temeinic despre aplicarea unui nou mod de viaţă.
În zilele de detoxifiere, practic nu am mâncat nimic şi eram uimită că nu îmi era foame. Am băut supe şi sucuri speciale, cu un aport nutriţional mare la fiecare oră şi jumătate, după reţetele minunatei Cisem Cakir, specialista în nutriţie şi raw food a centrului, de care m-am îndrăgostit pur şi simplu. Un exemplu demn de urmat pentru mine, Cisem şi-a schimbat total viaţa, plecând în SUA, unde a devenit Raw Food Chef la o şcoală prestigioasă din New York.
Mai apoi, a studiat la Institutul Hippocrates din Florida, unde a aprofundat subiecte legate de o alimentaţie sănătoasă. În discuţiile noastre, nu am putut decât să fiu de acord cu ea: toxinele ne invadează corpul cu voia noastră, pentru că mâncăm chimicale pe pâine zi de zi şi bem cele mai nocive răcoritoare, care creează dependenţă din cauza substanţelor pe care le conţin. Mai mult, prin ceea ce consumăm, facem loc în corpul nostru depozitelor de reziduuri, care favorizează apariţia bolilor, cancerului mai ales.
Aici am învăţat de la reţete care să înlocuiască mâncărurile nocive, cu prea mult zăhăr sau cu chimicale, până la felul în care îmi pot planta singură în pământ organic anumite legume sau verdeţuri din care să gătesc apoi sau să prepar sucuri cu un conţinut bogat în minerale, enzime şi vitamine. În plus, acum beau lapte de migdale, pe care îl fac singură în câteva minute. E atât de gustos şi nu ai nevoie decât de un pahar mare de migdale proaspete ţinute în apă o noapte, un blender şi, eventual, sirop de agave, dacă îl vrei îndulcit natural.
În plus, dacă vrei să îţi educi şi copilul să mănânce sănătos, e bine să faci schimbarea alimentaţiei gradual. Ai putea începe prin a folosi sarea himalayană, mult mai bogată în elementele nutritive de care corpul nostru are nevoie sau prin a elimina zahărul din bucătărie, fie că e alb sau brun. La unul din seminariile de la Bodrum, am urmărit un film despre efectele nocive ale zahărului, acesta fiind numit şi „cocaina produselor alimentare”, şi am înţeles câte beneficii aduce înlocuirea lui cu sirop de agave sau miere.
M-am convins şi cât de important e să bei apă alcalină, cu un pH aproape de 10 ca valoare, necesar corpului tău pentru purificare şi pentru a contrabalansa agresiunea numeroaselor produse acide pe care le consumăm. Puteţi obţine apa alcalină punând sucul stors dintr-o jumătate de lămâie înt-un litru şi jumătate de apă plată cu un pH cât mai bun (pentru asta, verificaţi eticheta). Sau, în loc de lămâie, puteţi folosi o linguriţă de bicarbonat, picături alcaline de la farmacie sau oţet de mere. Atenţie, însă, apa rămâne alcalină dacă e păstrată în sticlă, nu în recipient de plastic. Beţi un pahar mare dimineaţa, cu 15 minute înainte de micul dejun, şi veţi vedea efectul imediat.
Citeşte mai mult pe one.ro.
Foto: one.ro

Vizualizări: 754

Comentează