Drumurile naționale, pregătite pentru iarnă

Drumurile naționale, pregătite pentru iarnă

Pregătirea drumurilor naţionale pentru sezonul de iarnă este toi. La moment, se fac ultimele verificări tehnice ale utilajelor de deszăpezire şi achiziţiile finale.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe comune a drumarilor şi a efectivului Serviciului de Patrulare din cadrul MAI.
Potrivit informaţiilor prezentate de Administraţia de Stat a drumurilor, a fost stocat material antiderapant în proporţie de cca 90% din necesar.
În acest an, materialul antiderapant va conține o concentrație de sare tehnică de 50% . Astfel, a fost achiziţionată sare tehnică în cantitate de 30 mii de tone şi nisip – 40 de tone, scrie jurnal.md.
„Din 15 noiembrie, trebuie să fim pregătiţi să intervenim în orice zi pe trasee cu tehnică de deszăpezire şi material antiderapant. Dorim o colaborare eficientă cu Serviciul de Patrulare pentru gestionarea situaţiilor când se produc blocaje ale traseelor naţionale”, a declarat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.
În cadrul lucrărilor de deszăpezire a drumurilor publice şi distribuire a materialului antiderapant vor fi utilizate 479 de autospeciale.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 167

Comentează