Băbat din Germania, învinuit de trafic de copii, pe banca acuzaților

Băbat din Germania, învinuit de trafic de copii, pe banca acuzaților

Un bărbat din Germania, acuzat de organizarea migraţiei ilegale şi tentativă de scoatere ilegală a copiilor din Republica Moldova, va compărea în fața instanței de judecată.

Potrivit procurorilor, cetăţeanul Germaniei, fiind membru al unui grup criminal organizat, urma să transporte din Republica Moldova în Franţa 9 cetăţeni turci, printre care şi trei minori. Pentru organizarea transportării la muncă în Franţa, victimele achitau între 1500 şi 2000 de euro.
În ianuarie 2011, inculpatul a ascuns migranţii în rulota pe care o conducea şi a încercat să-i treacă ilegal peste frontiera de stat. În urma controlului de frontieră, persoanele ascunse au fost depistate de grăniceri.
Procurorul a solicitat aplicarea faţă de cetăţeanul Germaniei a măsurii preventive de arest, pentru a exclude eschivarea acestuia de răspundere penală, însă, la data de 18.01.2011, Judecătoria sectorului Centru a respins demersul procurorului şi l-a eliberat sub control judiciar.
Încheierea respectivă a fost contestată de către procuror la Curtea de Apel Chişinău, însă învinuitul, aflându-se sub control judiciar, la 23.01.2011, folosind un alt paşaport, a fugit peste hotare, eschivându-se de organele de urmărire penală.
El a fost anunţat în căutare internaţională, fiind ulterior reţinut şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova de către autorităţile competente ale Sloveniei, scrie jurnal.md.
În căutare sunt anunțați și ceilalți complici ai inculpatului, cetăţeni străini care se află în afara teritoriului Republicii Moldova.
Bărbatul era ajutat de o femeie din Republica Moldova care avea rol de traducătoare și ghid al migranților pe teritoriul ţării noastre, unde aceştia s-au aflat timp de câteva zile.
În iulie curent, femeia s-a ales cu o amendă de 18 mii de lei pentru că a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, are la întreţinere doi copii minori şi a conlucrat cu organul de urmărire penală.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 117

Comentează