Madeleine Albright afirmă că Franţa i-a interceptat comunicaţiile când reprezenta SUA la Naţiunile Unite

Madeleine Albright afirmă că Franţa i-a interceptat comunicaţiile când reprezenta SUA la Naţiunile Unite

Fostul secretar de stat american, Madeleine Albright, a declarat joi că Franţa a spionat-o atunci când ea a reprezentat Statele Unite la ONU, minimizând criticile europenilor în legătură cu interceptările realizate de Washington, informează vineri AFP.

‘Nu este o surpriză pentru nimeni – ţările se spionează unele pe altele’, a declarat Madeleine Albright la ‘Center for American Progress’, un think-tank din Washington.

Ambasador la ONU în perioada 1993-1997, înainte ca Bill Clinton să o numească în fruntea Departamentului de Stat, Madeleine Albright a dat asigurări că a avut confirmarea acestui fapt pe când lucra la Naţiunile Unite.

‘Îmi amintesc foarte bine când eram la Naţiunile Unite, ambasadorul francez a venit la mine şi m-a întrebat: ‘De ce i-aţi spus asta acelei persoane, în legătură cu motivul pentru care doriţi femei în guvern?’, a spus Albright.

‘I-am răspuns ‘Mă scuzaţi?’. Ei mi-au interceptat una dintre conversaţii’, a spus ea, fără a face alte precizări în legătură cu data sau subiectul conversaţiei în cauză.

Madeleine Albright a estimat că scurgerile de informaţii orchestrate de Edward Snowden au fost ‘foarte dăunătoare’ pentru Statele Unite ale Americii.

‘O mare parte a politicii externe este bârfă, şi recuperarea a ceea ce a spus unul sau altul este utilă pe termen lung în încercarea de a determina cum să acţionezi în cazul unei ţări sau a alteia’, a continuat ea. ‘Glorificarea lui Snowden este o greşeală. Ceea ce a făcut ne-a făcut foarte, foarte mult rău’, a mai spus fostul secretar de stat american.
Sursa: AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 171

Comentează