Greşeli fatale în stil sau cum purtăm ţinuta?

Greşeli fatale în stil sau cum purtăm ţinuta?

Gandindu-ma ca femeia in general este dependenta de moda si stil, am vrut sa “dizolv” de la inceput ideea ca am putea face combinatii nereusite in tinuta noastra. Pentru acest lucru am apelat la designerul Wilhelmina Artz care sa ne spuna verde in fata ce sa nu purtam, scrie feminis.ro.

“Nu cred ca putem vorbi despre greseli fatale in moda! Sigur pot fi remarcate nenumarate ‘reusite in domeniu’, dar si in aceste cazuri nu ne pot fi nici noua, nici lor, fatale. Moda = Modernitate, atitudine, masura intelegerii personajului contemporan. E un joc fara reguli stricte, in care aproape orice este posibil, dar atentie la masura in care lucrurile pot fi controlate estetic”, ne-a incurajat designerul.

Piese neadecvat utilizate

Combinatiile neobisnuite care apar pe catwalk-uri in prezentarile designerilor si ne surprind placut, dezmint toate miturile despre “asa da/asa nu”. Cat despre genti un singur lucru este cert – nu ar trebui sa utilizam niciodata gentile acelea pretinse a fi de designeri celebri, dar accesibile pe orice taraba!

Au aparut foarte multe “secvente” de tipul smart-casual, funky-business, sport – casual. Sunt asocieri de termeni de specialitate folosite pentru a defini cat mai bine si pe intelesul tuturor noile tipologii vestimentare, dar cu atat mai complicat de obtinut acasa. De exemplu: exista propuneri vestimentare in care unei rochii de seara impecabile din matase naturala i se pot adauga detalii sport, adica locul capei de hermina este luat de un hanorac cu gluga. Dar atentie: este o piesa vestimentara inspirata de hanoracul cunoscut, dintr-o textura care relationeaza foarte bine cu rochia in curs.

Am detaliat pentru a intelege ca nu orice piesa ca atare poate fi preluata si combinata. In mod cert nu vei frapa decat negativ daca vei purta “converse” cu aceeasi rochie clasica luata reper anterior. Tipul acesta de combinatii frizeaza mai degraba “departamentul” kitch.

“Personal as elimina bluza ‘prescurtata’ sau cea cu buricul (burta) la vedere si spun corect, pentru ca de cele mai multe ori din aceste bluze scurte, indiferent ca sunt asociate cu fuste sau pantaloni (desigur cu talie joasa sau superjoasa!) se revarsa burta si nu un abdomen impecabil,” spune Wilhelmina. Combinatia aceasta vestimentara se adreseaza preponderent vacantei, zonei de relaxare si cu atat mai putin universului citadin!

Ce ne spun culorile?

Raspunsul este invariabil acelasi: nu exista combinatii cromatice interzise! Exista doar combinatorii nepotrivite, de exemplu doua culori tari in procente nepotrivite, sau amestecul prea multor culori intr-o singura tinuta vestimentara.

Niciodata texturile…

In ceea ce priveste tesaturile si combinatiile dintre ele, canoanele au fost rasturnate. Sfatul poate fi acelasi: nu “accesati” pe o singura tinuta blana, pene, piele, voal, matase, caci rezultatul va fi cu siguranta un “ghiveci textil”, bine nu si in cazul in care John Galliano s-ar porni la lucru!

Foto: feminis.ro

Vizualizări: 704

Comentează