Fă-ţi singură balsamul de rufe

Fă-ţi singură balsamul de rufe

Dacă îţi doreşti rufe parfumate şi moi, poţi să foloseşti balsam de rufe din comerţ sau poţi să apelezi la soluţii naturale şi mai ieftine. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un balsam de rufe preparat în casă după reţeta bunicii.

Prepară balsamul din bicarbonat şi oţet
Amestecă bine două măsuri de oţet alb, două măsuri de bicarbonat şi patru măsuri de apă într-un recipient. Când speli rufe, agită bine recipientul şi pune puţin din el (cam o ceşcuţă mică) în compartimentul pentru balsam al maşinii de spălat.

Foloseşte oţet alb şi balsam de păr
Pune într-un lighean şi amestecă o măsură şi jumătate de balsam de păr, două măsuri şi un sfert de oţet alb, patru măsuri şi jumătate de apă călduţă. Păstrează soluţia într-un recipient de plastic şi agit-o bine înainte de folosire.

Scoate mirosul din prosoape cu amoniac
Prosoapele şi cârpele de praf sau de spălat pe jos trebuie spălate cu apă cât mai fierbinte. Detergentul şi apa fierbinte scot murdăria, însă pentru a elimina mirosul ai nevoie de oţet sau amoniac, pe care le torni în compartimentul pentru balsam al maşinii de spălat. Aşează-le la uscat într-un loc cât mai aerisit, dacă este posibil afară.

Uleiuri esenţiale pentru rufe proaspăt călcate
Pentru rufele care se calcă, există încă o soluţie, dacă le vrei parfumate. Foloseşte un fier de călcat cu abur şi pune în compartimentul de apă şi câteva picături de ulei esenţial sau chiar din parfumul preferat. Din când în când, udă rufele cu puţină apă parfumată. Ai grijă ca uleiul sau parfumul să fie foarte diluat ca să nu lase pete sau alege o variantă incoloră.
Sursa: click.ro
Foto: click.ro

Vizualizări: 379

Comentează