Mulţimea prezentă la Vatican a strigat “Trăiască papa Francisc”

Mulţimea prezentă la Vatican a strigat “Trăiască papa Francisc”

La terminarea omiliei papei Francisc, în piaţa Sfântul Petru de la Vatican, mulţimea a aplaudat îndelung şi a strigat “Viva il Papa!” (Trăiască Papa!).

Noul pontif s-a retras în Bazilica Sfântul Petru, unde se va ruga în faţa statuii Fecioarei Maria, apoi va saluta delegaţiile străine prezente la Vatican cu ocazia inaugurării pontificatului său. Jorge Mario Bergoglio, fostul arhiepiscop de Buenos Aires, a devenit cel de-al 266-a suveran pontif, cu numele pontifical de “Francisc”.

Înainte de a intra în bazilică, papa Francisc l-a salutat, timp de câteva minute, cu căldură, pe preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, şi a vorbit cu premierul italian demisionar, Mario Monti.

Credincioşii prezenţi la Vatican au fost împărtăşiţi de 500 de preoţi. Mulţi credincioşi s-au aşezat în genunchi, în piaţă.

Papa emerit, sanctitatea sa Benedict al XVI-lea, urmăreşte la televizor ceremonia solemnă de la Vatican, de la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a pontifilor, la 30 de kilometri de Roma, unde s-a retras în seara zilei de 28 februarie, informează mass-media din Italia.

“În piaţa Sfântul Petru sunt prezenţi între 150.000 şi 200.000 de credincioşi”, a confirmat părintele Ciro Benedettini, de la sala de presă de la Vatican.

Numeroase pancarte au fost expuse de credincioşi în cea mai mare piaţă de la Vatican, cu mesaje pline de afecţiune, printre care “Francisc, eşti primăvara Bisericii!” sau “Francisc, om al păcii”.AGERPRES
Foto:AGERPRES

Vizualizări: 109

Comentează