Prunele uscate: efect antioxidant şi alte beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Prunele uscate: efect antioxidant şi alte beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Prunele uscate sunt atat de versatile, incat le poti consuma ca pe o gustare dulce sau le poti include in preparate delicioase. Daca ai sti cat de multe beneficii au prunele uscate pentru sanatate, aproape ca iti va parea rau ca le-ai ignorat pana acum.

Despre lipicioasele fructe trebuie sa stii ca au o cantitate imensa de antioxidanti. Studiile arata ca o singura pruna uscata contine aceeasi cantitate de antioxidanti precum un pumn de afine, insa, spre deosebire de boabele albatrui, prunele uscate sunt mult mai accesibile, scrie ele.ro.

Pe langa mult laudata cantitate de antioxidanti, prunele uscate sunt si o sursa excelenta de vitamine (A, B, C) si minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu si fier). In plus, gustoasele prune uscate furnizeaza organismului o doza buna de fibre, nutrienti care iti potolesc rapid foamea si te ajuta sa o tii la distanta pentru o perioada lunga de timp. Iata cateva beneficii surprinzatoare pentru sanatate pe care le obtii prin consumul de prune uscate.

Prunele uscate imbunatatesc digestia

Tranzitul intestinal lent si digestia defectuoasa iti pot crea un disconfort abdominal major, insa daca te obisnuiesti sa consumi prune uscate in portii zilnice mici, ai sanse mari sa iti imbunatatesti digestia.

Stii deja ca o digestie optima te ajuta sa slabesti mai usor si sa-ti mentii greutatea. Daca tot am ajuns la capitolul slabit, iti spunem ca prunele uscate te pot ajuta sa scapi de kilogramele nedorite, insa cu o singura conditie: sa nu faci abuz de ele. Altfel, risti sa cazi in extrema cealalta, adica sa te ingrasi din cauza continutului ridicat de zahar si calorii.

Prunele uscate previn cancerul

Un consum regulat de prune uscate, simple sau in combinatie cu alte alimente, scade drastic riscul de cancer, gratie antioxidantilor care se regasesc in pulpa lipicioasa. Aceste substante formeaza un ecran protector in organism si impiedica radicalii liberi sa-ti afecteze celulele.

Prunele uscate incetinesc imbatranirea pielii

Tot datorita antioxidantilor, prunele uscate se dovedesc a fi aliati de incredere ai frumusetii tale, deoarece contribuie la sporirea productiei de colagen, substanta responsabila pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Prunele uscate previn diabetul

Fibrele solubile din prunele uscate pot preveni diabetul de tip 2, insa trebuie sa stii ca daca deja suferi de diabet, consumul de prune uscate nu iti mai este recomandat decat dupa consultul unui medic.

Prunele uscate te ajuta sa ai oase puternice

Vrei sa ai oase puternice si sa previi osteoporoza? Atunci consuma in mod regulat prune uscate. Un studiu realizat recent de o echipa de cercetatori din Florida arata ca femeile care introduc in alimentatia lor obisnuita prunele uscate incetinesc scaderea densitatii osoase cu 3-5% pe an.

Prunele uscate intaresc imunitatea

Toate vitaminele si mineralele continute de prunele uscate te ajuta sa ai o imunitate de fier si sa tii la distanta bolile cauzate de virusuri.

Consuma prune uscate si vei avea o glicemie echilibrata, plus un nivel scazut al colesterolului rau.

Foto: roportal.ro

Vizualizări: 441

Comentează