..

Un pod de cale ferată de 10 tone, din Cehia, a fost dezmembrat şi furat în plină zi

Un pod de cale ferată de 10 tone, din Cehia, a fost dezmembrat şi furat în plină zi

Un pod de cale ferata de 10 tone, din provincia ceha Karlovy Vary, a fost dezmembrat şi furat în plină zi. Hoţii au fost surprinşi de poliţie însă au fost lăsaţi să plece după ce le-au arătat acte false ce autorizau dezmembrarea structurii metalice, scrie libertatea.ro.

Podul metalic, construit în 1901 în apropierea oraşului Slavkov din vestul Cehiei, a fost furat cu ajutorul unei macarale şi a mai multor camioane, informează agenţia RIA Novosti, citată de Hotnews.
Pavel Halla, purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate Cehe, a precizat că hoţii au furat şi circa 200 de metri de şină de cale ferată.
O patrulă de poliţie i-a suprins pe hoţi însă i-a lăsat să plece după ce aceştia au prezentat documente falsificate ce atestau o înţelegere cu Compania Căilor Ferate Cehe prin care autorităţile aprobau dezmembrarea podului.
“Hoţii au spus că au fost angajaţi să dezmembreze podul şi să îndepărteze şina de cale ferată nefolositoare pentru a face loc unuia nou. De abia după ce au plecat s-au făcut verificări şi ne-am dat seama că am fost păcăliţi. Costurile înlocuirii podului se vor ridica la milioane (n.r. – de coroane)”, a precizat purtătorul de cuvânt al Companiei Căilor Ferate.
Un incident asemănător a avut loc în Polonia, în luna februarie. Doi bărbaţi au furat un pod metalic ce asigura accesul către o mină din sud-vestul ţării tăindu-l în mai multe bucăţi, scrie agenţia rusăde presă. Hoţii au transportat metalul cu ajutorul unui camion însă au fost prinţi după ce vehiculul s-a stricat la ultimul transport. Agenţii de pază ai minei au observat un camion parcat suspect pe marginea drumului şi au chemat poliţia.

Vizualizări: 191

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios