Epava avionului rusesc dispărut a fost găsită în Indonezia, anunţă armata

Epava avionului rusesc dispărut a fost găsită în Indonezia, anunţă armata

Epava avionului rus tip Superjet 100, fabricat de grupul rusesc Suhoi, care avea la bord aproximativ 50 de persoane, a fost găsită într-o regiune muntoasă situată la sud de Jakarta, a anunţat joi un purtător de cuvânt al armatei, citat de mediafax.ro.

“Elicopterul Super Puma pe care l-am trimis în această dimineaţă a reperat avionul Suhoi. Nu suntem încă în măsură să precizăm starea lui”, a declarat Ali Umri Lubis, purtătorul de cuvânt al bazei aeriene din Bogor, la sud de capitala Jakarta.

Avionul “Suhoi a fost găsit. Fragmente au fost reperate din elicopter. Avem confirmarea că provin de la Suhoi”, a adăugat, într-o conferinţă de presă, Ketut Parwa, responsabil cu serviciile de intervenţie în satul Cidahu, situat într-o regiune muntoasă şi care este folosit ca bază pentru operaţiunile de căutare.

Avionul efectua un zbor de demonstraţie în cadrul unui turneu internaţional de promovare când a dispărut de pe ecranele radarelor, miercuri, cu puţin înainte de ora locală 15.00 (11.00, ora României), deasupra muntelui Salak (la sud de Jakarta), care are o altitudine de 2.211 metri.

Aparatul Suhoi transporta 44 de persoane, dintre care opt ruşi membri ai echipajului şi 36 de pasageri, a declarat Dimitri Solodov, ataşatul de presă al ambasadei ruse din Jakarta. Ambasada Franţei la Jakarta a anunţat prezenţa la bord a unui francez.

Dar agentul indonezian al Suhoi, Trimarga Rekatama, a evaluat la 50 numărul persoanelor de la bord, dintre care opt ruşi, patru piloţi şi ingineri de zbor şi patru cadre ale Suhoi. Singurii străini sunt un american şi un francez, a precizat un reprezentant al Trimarga Rekatama.

Vizualizări: 249

Comentează