..

Preotul condamnat pentru înecul unui bebeluș la botez, ACHITAT. Tu ce crezi despre asta?

Preotul condamnat pentru înecul unui bebeluș la botez, ACHITAT. Tu ce crezi despre asta?

Preotul condamnat în noiembrie 2011 pentru moartea unui bebeluș din satul Mihăilenii Vechi, raionul Râșcani, a fost achitat. Motivul este o expertiză medico-legale, care a arătat că pruncul suferea de o dereglare pulmonară. Apărarea preotului Valentin Țarălungă a demonstrat că anume aceasta a și provocat moartea nou-născutului, informează jurnal.md

Acum preotul susține că prima expertiză medico-legală, efectuată la Râșcani, a fost una eronată și că a fost condamnat pe nedrept.

„Nu-mi este frică să afirm că la mijloc au fost sume de bani și interese meschine împotriva Bisericii. Medicii știau că copilul nu s-a înecat la botez, dar au preferat să tacă. Mai târziu, conform expertizei medico-legale efectuate la Chișinău, a fost demonstrat că lichidul roz spumos din plămânii copilului nu era apa din cristelniță. Pruncul suferea de o dereglare pulmonară. Astfel, boala copilului e un rezulat al vieții nesănătoase a părinților”, susține preotul eliberat din detenție.

Țarălungă a mărturisit, într-un interviu publicat pe site-ul Mitropoliei, că părinții copilului continuă să-l acuze de moartea bebelușui lor. „Chiar dacă am stat patru luni și jumătate în închisoare, fiind nevinovat, am spus-o și-o mai repet – nu le port ură, chiar dacă au cerut ca să fiu oprit din slujbă”, spune preotul.

El a mai adăugat că la baza codamnării sale a stat „scopul meschin de a păta Biserica Ortodoxă”.

Amintim că tragedia s-a întâmplat în vara anului 2010. Bebelușul, de o lună și jumătate, a decedat în timpul botezului. La 21 noiembrie 2011, preotul Valentin Ţarălungă a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare. După 4 luni și jumătate, conform ultimei expertize medico-legale, preotul a fost eliberat, după ce expertiza a arătat că bebelușul suferea de o dereglare pulmonară. Preotul Valentin Țarălungă a fost eliberat la 6 aprilie 2012 curent.

Care este părerea ta despre acest caz?

Vizualizări: 1972

7 Comentarii

  • Nume
    1 mai 2012 | Permalink |

    POPA ERA BEAT se vede in fotografie nici nu trebuie expertza. Popa nici nu simtea cind pruncul ia apucat cutana (vezi fotografia)

  • Nume
    2 mai 2012 | Permalink |

    Ce sa credem daca expertiza medico-legala a demonstat ca copilul a fost bolnav. Preotul a fost achitat, pentru ca intr-adevar nu a fost vinovat. Justitia si-a facut datoria.

  • Nume
    3 mai 2012 | Permalink |

    Justitia si-a facut datoria. Si Serviciul medico-legal, la fel. Pare ca in Republica Moldova, justitia incepe sa-si faca treaba.

  • Alegător-creştin
    4 mai 2012 | Permalink |

    Păi bine măi oameni buni, dar voi cum credeţi că înainte de a-l condamna pe asest popă n-au fost efectuate expertizele medico-legale necesare şi nu s-a stabilit pricina morţii copilului?!!! Sau mă întreb, de unde peste 2 ani după înmormântarea copilului “s-au găsit” alte circumstanţe (probe), pentru a demonstra că copilul era bolnav şi sortit peirii?!!!
    Seamănă cu cazul lui Nichifor, care tot a suferit pentru că a depăşit limita de autoapărare ciuruind toată cafeneau cu un pistol-mitralieră!
    Popa a găsit “argumentul” necesar pentru a convinge atât medicii-legişti cât şi pe cei din justiţia noastră cea mai cinstită şi obiectivă din lume! Cred că au pus mână la mână şi ceilalţi pochi, fiindcă alminterlea ei îşi pierd autoritatea şi clienţii, care le aduc profit bunişor!
    Este un caz groaznic şi bănuiesc că nu ne va învăţa minte, fiindcă în marea majoritate suntem nu doar pur şi simplu naivi, dar foarte şi foarte proşti şi manipulaţi de aceşti slujitori ai Domnului, ala de Markel!!!

  • victoria
    8 mai 2012 | Permalink |

    Da cata conspiratie in mintea unor saraci si bieti oameni dintr-un sat uitat de lume cum este Mihaileniul!.. Seamana a servicii secrete, a KGB, nu alta! Au fost facute invinuiri, au fost platit bani GREI( chipurile), toate cu ” cu scopul meschin de a pata Biserica Ortodoxa”!.. Unde suntem? Unde ne aflam? Chiar putem sa credem asta in conditiile in care Mitropolia Moldoveneasca are monopol in tara, cu totii ne inchinam mai nu Rusiei si lui Chiril direct?!.. Chiar putem sa credem asa ceva? Parintii copilului sunt niste oameni normal ai Moldovei, merg prin strainataturi( Rusia, evident) ca sa mai faca niste bani pentru a se intretine, nu pentru a se imbogati, de unde atatia bani sa mituiasca expertize, legisti, politisti si mai ales cu ce scop( maret)? Ce? ei sunt platiti de securitate sa lucreze impotriva BOM-ului( Bisercicii Ortodoxe Moldovenesti)? Halal explicatii! Mai simplu am spune ca securitatea lucreaza chiar din biserica, chiar de la varf, chiar de la mitropolit! Si atat! Nimic nu iese in afara, nimic nu se afla, nu avem acces la nici o informatie. Noi, muritorii de rand. De parca popii, mitropolitii sunt mana dreapta a Lui Isus. De parca intr-adevar, Mantuitorul ar lucra prin ei… Stiti, naivitatea oarba de care dam dovada nu este exemplu a credintei noastre nestramutate si adevarate! Dimpotriva! Este o bataie de joc la adresa dreptei credinte! Este un sacrilegiu sa te inchini, sa crezi, sa pupi poala acestor preoti… Suntem orbi… Iar adevarul, posedarea lui pe deplin, nu orbeste- el readuce vederea!
    E tema de gandit- cat de drept credinciosi mai suntem in atare conditii?..

  • pt Alegator si Victoria
    9 mai 2012 | Permalink |

    Atitea aberatii si filosofii desarte… Copilul chiar a fost FOARTE bolnav, si nimeni nu a fost mituit de catre nimeni. Eu v-as recomanda inainte de a scrie sa va documentati, daca cu adevarat va interiseaza.

  • VICA
    10 mai 2012 | Permalink |

    Mda….nam ce zice! Bebelusul decedat este nepoata mea,si una ce pot sa zic,mare prostie cine a zis ca parintii ar fi mituit pe cineva,da da!cum sa nu,saracia si viata grea , durerea si lacrimile fara oprire asta e tot,nimic de adaugat nimic de scos.Si o intrebare pentru cei ce au mai comentat si vor comenta,,Stie cineva oare unde se scrie in scriptura despre botez?La ce virsta se boteaza omul si cine alege pentru el unde si cind si la ce virsta sa se boteze?Si ca sa nu cautati mult pot sa va zic ,in toata scriptura nu e scis nici un cuvint despre ca bebelusii se boteaza,omul cind isi da seama de ceea ce face si devine independent in decizii atunci alege sa se boteze sau nu in numele Domnului ISUS HRISTOS! Nu vreau sa invinuesc nici pe parinti nici pe preot ,ca oricum Dumnezeu cu un scop a permis acest lukru,insa e bine sa fim informati,si pina la urma urmei daca credem in Dumnezeu deci sa facem asa cum ne spune El prin cuvintul sau ,dar daca nu credem apoi nu mai faceti de ochii lumii ca e asa de urit lucrul acesta in okii Lui Dumnezeu.!!!Si daca nu ma credeti cautati ,rasfoiti scriptura si veti gasi raspunsul ca Dumnezeu na lasato numai pt preot ci pentru fiecare in parte!Una ce pot sa zic si de care va veti bucura e ca la sigur bebelusii pina ajung la perioada cind pot sa decida pt ei adica independenti merg in rai,asa spune cuvintuL Lui Dumnezeu!Cautati adevarul ca e aproape….

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios