Ce trebuie să ştii când pleci cu bebeluşul în vacanţă

Ce trebuie să ştii când pleci cu bebeluşul în vacanţă

În vara asta te-ai decis să pleci în vacanţă cu toată familia, în străinătate, deşi cel mic nu a împlinit încă un an. Lucrurile sunt ceva mai complicate, dar, dacă te pregăteşti din timp totul va merge aşa cum îţi doreşti.

Potrivit libertatea.ro, chiar dacă este foarte mic, copilul are nevoie de un act de identitate. Deci, nu uita să-l înscri pe cel mic pe paşaportul tău. Un bebeluş poate zbura însoţit de la vârsta de 2-3 săptămâni, dar recomandarea este să aibă deja câteva luni.
Înainte de a te urca în avion

- Ai grijă ca în bagajul de mână să ai strictul necesar pentru situaţii speciale: scutece, biberoane, haine de schimb, şerveţele umede, jucării, cărţi etc.
- Dacă durata zborului e mai mare ia cu tine şi scaunul de maşină. Specifică acest lucru când faci rezervarea la avion.
- La decolare şi aterizare, bebeluşii se ţin în braţe. Există centuri speciale în acest sens.
În avion
- Dacă zborul e mai lung nu-l ţine pe cel mic lipit în scaun. Ia-l în braţe, oferă-i jucării, interacţionează cu el. Altfel se va plictisi şi va plânge.
- Nu pleca fără mâncare specială pentru el, dacă are sub 6 luni. Peste această vârstă, companiile aeriene au prevăzute meniuri adecvate.
- Hidratează-l pe tot timpul zborului. Aerul condiţionat din avion îl poate deshidrata.
Atenţie la insecte şi soare!
- Mergi într-o ţară tropicală? Interesează-te de vaccinurile pe care trebuie să le faceţi cu toţii pentru a evita anumite boli specifice.
- Dotează-te cu soluţii şi plase antiinsecte şi cu haine lejere, din fibre naturale şi în culori deschise. Nu uita de pălăriuţa de soare!
- Ia-ţi creme de protecţie solară adecvată bebeluşilor, cu factor de protecţie peste 50. Nu îl expune la soare în intervalul 11:00 – 17:00.

Vizualizări: 446

Comentează