..

Primul “copil vampir”, tratat de medicii din Vietnam. Cum arată şi cum se comportă acesta

Primul “copil vampir”, tratat de medicii din Vietnam. Cum arată şi cum se comportă acesta

Doctorii de la Spitalul Central de Dermatologie din Hanoi se luptă să vindece o fetiţă diagnosticată cu aşa zisa boală numită “boala vampirului”, informează antena3.ro.

Dr. Nguyen Duy Hung, Secretarul General al Asociaţiei de Dermatologie din Vietnam a declarat că fetiţa are doar 5 ani şi vine din districtul Soc Soc, Hanoi.

Pacienta a fost internată acum o lună, având răni adânci pe piele.

Fetiţa are sute de băşici, pline cu lichid, şi foarte multe cicatrici pe corp, în special în zonele expuse cu este faţa, gâtul, mâinile şi picioarele.

Cicatricile cauzate de aceste răni i-au deformat faţa fetiţei, mâinile şi picioarele. De asemenea unghiile de la mâini si de la picioare sunt atrofiate din cauza cicatricilor.
Pacienta suferă de pilozitate excesivă şi nu se dezvoltă normal. Cântăreşte doar 13 kilograme şi suferă de anemie severă.

Doctorii au făcut nenumărate teste şi au diagnosticat-o pe fetiţă cu sindromul porfirinei, o boală genetică.

Potrivit doctorului Dr. Hung, această boală este foartă rară în lume, până acum fiind descoperite doar 200 de cazuri.

Această boală mai este numită boala vampirului, deoarece pielea celor afectaţi se degradează vizibil când este atinsă de lumina soarelui, lăsând cicatrici uriaşe şi degete atrofiate.

Deocamdată nu a fost descoperit nici un tratament pentru această boală. Tot ce pot face doctorii este să trateze parţial pielea şi anemia, iar în unele cazuri pot recomanda un transplant de măduvă.

Vizualizări: 1040

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios