..

Peste 600.000 de persoane l-au întâmpinat pe Papa Benedict al XVI-lea în Mexic

Peste 600.000 de persoane l-au întâmpinat pe Papa Benedict al XVI-lea în Mexic

Între 600.000 şi 700.000 de oameni l-au întâmpinat vineri după-amiază, în regiunea Leon (centrul Mexicului), pe Papa Benedict al XVI-lea cu ocazia primei sale vizite în această ţară, a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, citând “surse semi-oficiale”.

Pe cei aproximativ 35 km distanţă dintre aeroportul din Silao şi Colegiul Fecioarei din Miraflores, unde Papa îşi va petrece noaptea, în oraşul Leon, o mulţime densă şi entuziastă l-a întâmpinat pe Benedict al XVI-lea cu steaguri galbene şi albe ale Vaticanului şi cu afişe care erau inscripţionate cu mesajul “Semper fiel” (Întotdeauna Credincios).

“Papa Benedict al XVI-lea a fost profund impresionat de prezenţa mare şi expresia de bucurie a poporului, el şi-a exprimat aprecierea pentru participarea lor cu inimă si suflet”, a declarat Lombardi, citat de mediafax.ro.

Regiunea Leon este una dintre cele mai catolice regiuni din Mexic, iar Ioan Paul al II-lea nu a făcut nici o vizită aici în timpul celor cinci deplasări în această ţară.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a menţionat că Papa a suportat bine cele 14 ore cât a durat zborul din Roma până în Leon, el având vârsta de aproape 85 de ani.

Vizualizări: 90

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios