..

Dietă pentru un abdomen plat

Dietă pentru un abdomen plat

Te simţi inconfortabil îmbrăcat în haine strâmte, din cauza colăceilor de grăsime de pe abdomen? Te simţi balonat după fiecare masă? Numeroase persoane se confruntă cu astfel de probleme, iar dacă şi tu te numeri printre ele, iată ce e de făcut!

Cum să scapi de “burtă”

Există câteva reguli generale de care ar trebui să ţii cont, dacă vrei să scapi de senzaţia de balonare şi de grăsimile acumulate în jurul taliei şi pe abdomen.

Ia-ţi timpul necesar pentru a mânca în linişte

Una dintre regulile de bază are în vedere felul în care mănânci. Pentru a ajuta organismul să digere mai repede alimentele ingerate, este indicat să mesteci bine mâncarea, să mănânci lent şi să nu te laşi distras de alţi factori externi, precum televizorul sau calculatorul.

De asemenea, în timp ce mănânci este bine să nu vorbeşti, altfel odată cu mâncarea va pătrunde şi aerul în stomac, ceea ce va duce automat la apariţia balonării.

Consumă suficiente fibre

Ai nevoie de 25-30 de grame de fibre pe zi, care pot fi asimilate prin consumul de fructe, legume şi cereale integrale. Deşi ajută la digestie, fibrele, consumate în exces pot irita intestinele, ducând automat la apariţia senzaţiei de balonare.

Mănâncă legumele şi fructele potrivite

Consumă fructe şi legume uşor de digerat, care drenează organismul şi elimină toxinele. Este de preferat să consumi fructele şi legumele coapte sau fierte, întrucât sunt mult mai uşor de digerat.

Consumă carne, dar nu în exces

Carnea este o sursă bună de proteine, motiv pentru care nu trebuie să o excluzi din alimentaţie, dar nici nu trebuie să o consumi în mod excesiv, chiar dacă este vorba de carnea de pui sau de curcan. Două, trei zile pe săptămână înlocuieşte carnea cu peşte, legume şi ouă.

Ia gustări la ore fixe

De fiecare dată când mănânci, stomacul produce suc gastric, iar sistemul digestiv începe să lucreze. Dacă îţi este foame între mesele principale poţi lua o gustare uşoară, dar asigură-te că în fiecare zi o iei la aceeaşi oră.

Tratează afecţiunile digestive

Persoanele care suferă de constipaţie, au probleme de natură digestivă şi întâmpină probleme atunci când vine vorba de scăderea în greutate. În cazul în care suferi de constipaţie, consumă câteva prune pe stomacul gol, mănâncă miere şi bea multă apă.

Cum să îţi tonifici abdomenul

Fă mişcare de 3 ori pe săptămână

Pentru a scăpa de “colăceii” de pe burtă este indicat să faci exerciţii de rezistenţă timp de 3 ori pe săptămână. Fie că este vorba de jogging,  alergat, ciclism sau exerciţii aerobic, o şedinţă trebuie să dureze cel puţin 30 de minute.

Redu consumul de zahăr

Alimentele bogate în zaharuri şi carbohidraţi rafinaţi cauzează creşterea zahărului în sânge, ceea ce duce la depunerea caloriilor sub formă de grăsime în jurul taliei. Aşadar, înlocuieşte carbohidraţii rafinaţi cu cei complecşi.

Monitorizează consumul caloric

Alcătuieşte-ţi un plan alimentar cu numărul de calorii aferente şi asigură-te că numărul de calorii consumate nu este mai mare decât numărul de calorii arse, altfel organismul depune excesul de calorii sub formă de grăsimi.

Masează-ţi abdomenul

Masajul are un rol esenţial în reducerea ţesutului adipos. Cu cât faci mai multe şedinţe pe săptămână, cu atât vei observa mai repede efectele lui benefice.
clickpentrufemei.ro

Vizualizări: 507

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios