..

Elton John împlineşte azi 65 de ani

Elton John împlineşte azi 65 de ani

Faimosul cântăreţ englez, pe numele sau real Reginald Kenneth Dwight, s-a născut pe 24 martie 1947 în Pinner, comitatul Middlesex.

Talent precoce, copilul a început să cânte la pian înca de la vârsta de 3 ani, iar adolescenţa şi-a petrecut-o ca pianist într-un pub local. În 1964, Reginald a format cu câţiva prieteni trupa Bluesology, iar trei ani mai târziu a început colaborarea cu Bernie Taupin, cel care avea să compună versurile melodiilor sale, scrie libertatea.ro.

În 1967 îşi alege numele de scenă Elton John, cu care va deveni cunoscut în toată lumea. Scoate hit după hit, printre care “Your song”, “Crocodile rock” sau “Good-bye yellow brick road”, iar astăzi, la 65 de ani, Elton are la activ peste 250 de milioane de discuri vâdute, dintre care 35 de milioane au fost single-ul “Candle in the wind”, cea mai bine vândută melodie din istorie.

Elton a câștigat cinci premii Grammy, un premiu Oscar æi un Glob de Aur, iar în 2004 revista Rolling Stone l-a poziționat pe locul 49 în Top 100 cei mai buni artiști din istorie. Artistul a recunoscut în 1976 cå este homosexual, deşi avusese un mariaj la activ. După a doua căsătorie cu o femeie, încheiată în 1988, Elton a început o relaţie cu David Furnish, partenerul său de viaţă cu care avea să se însoare pe 21 decembrie 2005. Cei doi au un băieţel de doi ani æş trei luni, Zachary, născut de o mamă surogat în California.

Vizualizări: 89

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios