Ce este valoare?

Ce este valoare?

În perioada 16 mai – 6 iunie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt are loc desfăşurarea Campaniei „Ce este valoare?”. Organizatorii îndeamnă publicul să vizioneze caricaturile şi să recunoască vedetele, oficialităţile, oamenii de televiziune şi radio.

Ideea expoziţiei „ Ce este valoare?” a venit din partea consumatorilor, susţine organizatorul campaniei, Iurie Bădicu. Pe parcursul a patru săptămâni, timp în care se va desfăşura expoziţia în grădina Publică Ştefan cel Mare, organizatorii şi-au propus să sensibilizeze opinia publică. „În primul rând vrem să atragem atenţia că în materie de valoare nu există şabloane şi este necesar de a forma consumatorii de cultură şi artă ca să facă diferenţa între ce este valoare şi ce nu este valoare. Un alt moment pe care dorim să-l evidenţiem este ca să avem o viziune unică. Iar majoritatea consumatorilor să aprecieze valoarea în comun.

Titlu sugerat de actualitate
Titlul expoziţiei „ Ce este valoare?” a venit din partea mea şi are legătură cu multe evenimente care s-au întâmplat la noi, cu vedetele noastre, cu personalităţile noastre, dar şi cu oamenii simpli”, susţine Iurie.

Pentru realizarea lucrărilor, caricaturiştilor le-au fost necesaru trei săptămâni. Lucrările participanţilor au fost selectate în funcţie de caricatură, care corespundea cu tematica. „Unii caricaturişti au prezentat lucrări pe care le aveau deja pregătite, alţii le-au creat special pentru expoziţie. Ne-am adresat la Asociaţiei Caricaturiştilor din Moldova , le-am propus tema şi cei care au considerat că au caricaturi potrivite subiectului le-au prezentat. Am selectat lucrări ale celor mai buni caricaturişti: Alexei Dimitrov, Victor Crudu. Asemenea acţiuni vor continua să aibă loc în Chişinău”, a menţionat organizatorul expoziţiei Iurie Bădicu.

Diana Burlacu

vizualizări: 146

Comentează