Ameninţări cu moartea împotriva premierului finlandez, postate pe pagina acestuia de Facebook

Ameninţări cu moartea împotriva premierului finlandez, postate pe pagina acestuia de Facebook

Ameninţări cu moartea însoţite de insulte foarte dure au fost postate pe pagina de Facebook a premierului finlandez Matti Vanhanen, în timp ce serviciile de securitate au deschis o anchetă pentru identificarea autorului, a anunţat vineri un purtător de cuvânt.

Aceste ameninţări, postate pe pagina oficială a lui Vanhanen de pe reţeaua de socializare Facebook, apar după un link către un articol despre îngrijorările lui Vanhanen faţă de datoriile Europei. Utilizatorul de Internet, care foloseşte fotografia unui tânăr şi un nume finlandez, apreciază că premierul ar face mai bine să se ocupe de datoria finlandeză.

„Ameninţarea face obiectul unei anchete a serviciilor (de securitate ale premierului)”, a declarat un purtător de cuvânt al partidului de centru condus de Vanhanen, Matti Monttinen.

„Tratăm cu mare seriozitate acest tip de lucruri”, a dat asigurări el, adăugând că deschiderea unei anchete penale depinde acum de Vanhanen.

Postat joi după-amiază, comentariul apărea în continuare vineri dimineaţă, dar acesta urma să fie retras în cursul zilei, potrivit lui Monttinen.

Sursa: cancan.ro