Întâlnire bilaterală ruso-moldoveană

Întâlnire bilaterală ruso-moldoveană

Republica Moldova intenţionează să îşi formuleze politica faţă de Rusia pe baza unui parteneriat strategic, a declarat premierul moldovean, Vlad Filat, în cadul unei întâlniri cu omologul său rus, Vladimir Putin, relatează Itar-Tass, în pagina electronică, potrivit Mediafax.

“În acţiunile noastre vom proceda la un parteneriat strategic cu Rusia”, a declarat el.

Filat a insistat asupra a două probleme ale relaţiilor bilaterale. Prima se referă la importul de vin moldovesc, “care trebuie rezolvată cât mai curând”, iar a doua la înregistrarea cetăţenilor moldoveni în Rusia.

Astfel, Filat i-a cerut lui Putin să extindă perioada în care aceştia se pot înregistra, subliniind că perioada actuală de trei zile creează multe complicaţii pentru cetăţenii moldoveni.

Totodată, Filat l-a informat pe premierul rus că în viitorul apropiat, Republica Moldova şi Transnistria “vor ajunge la un numitor comun” în privinţa plăţii gazului rusesc.

Putin a declarat că va discuta cu plăcere toate problemele legate de economie, inclusiv furnizarea de vin moldovesc pentru piaţa rusă.

Vorbind despre participarea militarilor moldoveni la Parada Victoriei de la Moscova, premierul rus a precizat: “A fost foarte îmbucurător pentru noi să vedem o unitate militară moldovenească la parada din 9 mai din Piaţa Roşie din Moscova. Este istoria noastră comună şi victoria noastră comună împotriva nazismului. Sunt sigur că acest lucru a fost primit pozitiv de societatea moldovenească”.

Sursa: evz.ro

vizualizări: 87

Comentează