„Sunt un visător”

IMG_3068Pe 5 iulie, Corneliu Botgros a împlinit vârsta de 40 de ani. Muzicianul şi-a sărbătorit ziua de naştere în Grecia, alături de fecior şi părinţi, dar şi de câţiva turişti basarabeni cu care familia Botgros s-a împrietenit în timpul vacanţei petrecute pe tărâm elen. Solicitat de JURNAL de Chişinău, violonistul a vorbit despre regrete, împliniri, dorinţe şi relaţia trainică pe care o are cu Cristi, fiul lui.

Violonist, muzician şi tată de băiat despre care spune că „este cea mai mare realizare a sa” – astfel a bifat Corneliu Botgros duminica trecută împlinirea celor 40 de ani.
Spune că nu prea ţine cont de vârstă, că se simte „ca la 18 ani”, iar asta pentru că „are alături oameni dragi sufletului său”.
E un bărbat împlinit atât profesional, cât şi personal – zice că dacă s-ar plânge, l-ar supăra pe Dumnezeu. Aşa că se mulţumeşte cu ce are. Şi-ar fi dorit un frate ori o soră, însă niciodată nu le-a făcut părinţilor reproşuri în acest sens.
Până acum viaţa i-a dat mai multe lecţii, însă cea mai aspră a fost, fără îndoială, divorţul. „Poate pentru că s-a întâmplat atunci când nu mă aşteptam. Dar cum în viaţă toate-s trecătoare, am învăţat să dau uitării momentele urâte ori triste de care am avut parte, ca să pot să mă bucur din plin de cele pozitive”, ni se confesează lăutarul.

Cum e în afara scenei

3

Mulţi şi-ar dori să ştie cum e Corneliu Botgros şi în afara scenei, iar el ne-a răspuns cu sinceritate: „Sunt Rac după zodiac, deci sunt un om visător, cred uneori în basme şi legende. Îmi place confortul casnic şi recunosc că sunt o fire nostalgică. Deseori mi se face dor de copilăria frumoasă pe care mi-au oferit-o părinţii. Şi iubesc să călătoresc”.
Atunci când are timp liber, toată atenţia i se îndreaptă către Cristi. Cei doi merg împreună la cinema ori se odihnesc în afara oraşului. Muzicianul nu uită nici de marea sa pasiunea – fotbalul.

Despre relaţia tată-fiu

4

Corneliu Botgros susţine că are o relaţie perfectă cu fiul lui. „Încerc să-l înţeleg mai întâi de toate ca un prieten, apoi şi ca părinte. Noi nu avem secrete unul faţă de celălalt şi ne-am construit o relaţie tată-fiu aşa cum ne-am dorit-o ambii: cu maximă transparenţă şi bună înţelegere. Cu siguranţă, nu sunt un tată sever şi nici nu cred că voi fi vreodată. Am o atitudine corectă şi raţională când vine vorba de copilul meu şi îl tratez de la egal la egal, pentru că e un băiat cu personalitate”, susţine instrumentistul.

Cum se vede peste cinci ani

a

Nu-i plac schimbările radicale în viaţă, aşa că peste cinci ani crede că va fi „aşa cum a fost ieri şi cum este azi”. Speră doar că până atunci să realizeze cât mai multe proiecte alături de orchestra „Lăutarii”.
Cât priveşte latura personală, ar vrea să-şi întemeieze o nouă familie, în care să domine armonia şi înţelepciunea. Deşi încă nu a întâlnit persoana potrivită, este sigur că într-o bună zi aceasta îşi va face apariţia în viaţa lui. Îşi doreşte alături o femeie deşteaptă, echilibrată, care-i va oferi confortul sufletesc necesar. În timpul discuției, Corneliu Botgros ne-a mărturisit că nu mai vrea să cunoască trădarea şi că visul lui cel mai mare e să mai aibă copii.

Mai urmează două vacanţe

1

În ultimii cinci ani, lăutarul a preferat să-şi sărbătorească ziua de naştere în afara ţării. „E o coincidenţă”, spune el, şi asta pentru că „Lăutarii” maestrului Botgros au concediu anume în această perioadă a anului.
În 2015, familia Botgros a decis să-şi petreacă sejurul în Grecia şi se declară impresionaţi de această vacanţă. Omagiatul şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de familie, iar la cină li s-au alăturat şi câţiva basarabeni pe care i-au cunoscut pe litoral. Marele chef însă urmează să aibă loc mai târziu, într-un local din Chişinău, unde vor fi invitaţi toţi „Lăutarii”, dar şi câţiva invitaţi de onoare de pe ambele maluri ale Prutului.
În acest week-end, familia Botgros va reveni din Grecia şi vor începe pregătirile pentru un festival ce se va desfăşura la Brăila.
„Paralel mai avem de onorat şi alte evenimente: nunţi, cumetrii şi înregistrări în studiou. Mai urmează două vacanţe, de data aceasta la Sovata şi în Antalya”, ne-a spus la sfârşitul discuţiei Corneliu Botgros.

aLena NEGRU
Foto: Arhiva personală a lui Corneliu Botgros

One Comment

  • 11 iulie 2015 | Permalink |

    Bravo Cornele , mergi asa inainte si ai grija si de tine ca de Cristi se vede cati dai toata staruinta , asa fac tatii cares cu inima de tata dar nu cares cu inima de fer , ce sai gfaci sarmanul Cristi daca nare mama dadecit cu asa mama , mai bine cu tata , cum poate ea sa nusi aminteasca de copil DOAMNE mare pacat o sa aiba maicasa in viata ei sa nuti dai inima pentru copii tai , nui nimic totul trece , dar dorul de mama nu iarta niciodata , bravo Cornele inca odata si catati o femee , da femee sa fie sati iubiasca si copilul nu numai pe tine.

Comentează