Ghimpu, după discuţii cu Gaburici şi Filat: Liberalii nu-şi schimbă decizia; Cred în ceea ce mi-a spus Şalaru

Ghimpu, după discuţii cu Gaburici şi Filat: Liberalii nu-şi schimbă decizia; Cred în ceea ce mi-a spus Şalaru

Liberalii nu şi-au schimbat decizia cu privire la votarea unui nou guvern, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, după întrevederea cu candidatul desemnat pentru funcţia de premier, Chiril Gaburici, şi cu liderul PLDM, Vlad Filat.

„Diseară convoc Biroul Politic al PL. Până acum, poziţia PL a rămas aceeaşi: vom vota un guvern din care vom face parte. Noi suntem pentru o alianţă PL-PLDM-PD. Biroul politic se va convoca la ora 18, dar nu cred să schimbăm decizia. Considerăm că fără PL nu pot fi făcute reformele”, a declarat Ghimpu.

Solicitat să comenteze spusele vicepreşedintelui PL, Anatol Şalaru, care a declarat că Filat i-ar fi cerut să nu voteze un guvern condus de Leancă, Ghimpu a menţionat că are încredere în ceea ce spune colegul său de partid.

„În ziua aceea, am fost anunţat de Şalaru, dar decizia noastră de a vota sau nu a fost luată mult mai înainte. Adevărul întotdeauna este unul. Nimeni nu poate deţine două adevăruri. Cred în ceea ce mi-a spus Şalaru. Mai am un coleg care a spus tot ce mi-a zis Şalaru”, a spus Ghimpu.

Vezi continuarea materialului pe jurnal.md

Comentează