Asta se întâmplă când amesteci Cola și lapte // VIDEO

Asta se întâmplă când amesteci Cola și lapte // VIDEO

Sunt două posibilități să afli asta: ori le combini tu acasă, ori economisești timp și bani și te uiți la videoclipul de mai jos.

Cola amestecată cu diverse alte substanțe a constituit de-a lungul vremii baza pentru experimente care mai de care mai trăsnite. Probabil cel mai faimos este acela în care se combină cola cu mentosane, datorită efectului exploziv.

Cum se explică reacția chimică dintre Cola și lapte

Dar ce se întâmplă atunci când torni lapte într-o sticlă cu Cola? Aflăm dintr-un videoclip publicat pe YouTube de un utilizator la fel de curios. După ce acesta a amestecat cele două substanțe, a așteptat o oră și a analizat situația. În urma experimentului, se poate observa foarte ușor că lichidul se împarte în două părți distincte: partea de sus este incoloră, în timp ce partea de jos prezintă sedimente de culoare maro. Separarea este explicată prin reacția dintre acidul fosforic și lapte. Moleculele de acid fosforic se atașează la moleculele de lapte, mărindu-le densitatea și separându-le de restul lichidului. Substanța reziduală se depune la fundul sticlei, în timp ce restul lichidului rămâne sus, având o densitate mai mică.

Videoclipul a fost publicat pe YouTube în ianuarie și s-a bucurat de o imensă popularitate, fiind vizualizat până acum de peste patru milioane de ori.

Sursa: click.ro

Comentează