Ce spune Romanyuta despre cei care-l critică!

După finala naţională Eurovision, toate tunurile au fost îndreptate spre ucraineanul Eduard Romanyuta, cel care ne va reprezenta ţara la Viena. Obosit de criticile, dar şi de acuzaţiile de plagiat care i se aduc, producătorul lui Romanyuta, Alexandru Rusu, le răspunde tuturor celor care consideră că la Eurovision Song Contest 2015 vor fi votaţi „din milă pentru Ucraina”.

Central_1Cristina Scarlat, cea care în 2014 ne-a reprezentat la Eurovision Song Contest, consideră că R. Moldova are şanse reale să ajungă în finala concursului, însă nu pentru că melodia ar fi una bună, ci mai degrabă din milă pentru Ucraina. Mai mult decât atât, artista susţine că la crearea piesei lui Eduard Romanyuta autorii s-au „inspirat” din mai multe melodii care cândva au fost hituri.
„Alegerea concurentului respectiv este un pas de PR foarte bun pentru ţara noastră. Cât despre melodie, pot spune că este una adunată din mai multe melodii care au fost cândva hituri. Din milă pentru Ucraina şi faţă de tot ce se întâmplă acolo, cred că avem şanse să ne clasăm în finala Eurovision. Bănuiesc că va fi apreciat gestul nostru, pentru că astfel am susţinut ţara vecină”, a declarat Cristina Scarlat la emisiunea „Veranda” de la Jurnal TV.
Pasha Parfeny, care şi în acest an a participat la Eurovision în calitate de producător, susţine că „nu contează că acel ce ne va reprezenta ţara este ucrainean, ci faptul că el este corupt”.
Sunt şi guri care susţin că s-ar fi trişat la televoting, fapt negat cu vehemenţă de producătorul lui Romanyuta.

„Fiți serioși!”

producatorulAlexandru Rusu a decis să pună punctul pe „i”, răspunzând tuturor acuzaţiilor, în speranţa că de acum încolo cel care ne va reprezenta ţara va avea parte de susţinere, nu de critici din partea conaţionalilor noştri.
„Am depus tot efortul ca să ţintim bine, să acaparăm cât mai mulţi admiratori şi popularitate. Melodia este semnată de compozitori de talie internaţională, cu care a lucrat însăşi Britney Spears, iar de plagiat nici nu poate fi vorbă! Îmi pare rău că afirmaţiile despre furt sunt făcute de muzicieni care au deja un nume în showbizul nostru şi au fost pe scena Eurovision. Însă înainte de a face asemenea declarații ar trebui să aducă dovezi clare, nu să vină cu învinuiri doar de dragul vorbitului. Cât despre televoting vreau să zic că noi, în semifinală, am avut 3 mii de voturi, iar în finală cifra s-a ridicat de patru ori, în timp ce la alţi artişti cu care a concurat Romanyuta aceasta a crescut de 30 de ori comparativ cu semifinalele! Pot să spun doar un singur lucru: diaspora ucraineană este una din cele mai mari în ţara noastră. Nu poate fi vorba de niciun televoting cumpărat, fiți serioși!”, ne-a declarat Alexandru Rusu.

Din milă, în finală?

aProducătorul nu exclude faptul că unele persoane şi-au dat votul nu pentru că le-ar fi plăcut melodia ori interpretarea, ci pentru că au vrut să fie solidari cu ucrainenii, în contextul conflictului armat de acolo.
„Când m-am întâlnit cu Eduard, m-am gândit şi la acest aspect. Dacă o să-l promovăm ca la carte, ţara noastră ar putea acumula mai multe voturi de la alte ţări. Şi nu cred că vom ajunge să fim votaţi din milă ”, consideră producătorul lui Romanyuta.
Echipa celui care ne va reprezenta ţara la Viena are un singur scop: să aducă Eurovisionul în R. Moldova. Alexandru Rusu susţine că va face tot posibilul ca „acest băiat să fie câștigătorul”.

Mirat de reacţia celor din Moldova

aArtistul din Ucraina se aștepta ca interpreții autohtoni să-l felicite pentru faptul că a câştigat bătălia, de aceea boicotul a fost pentru el o surpriză neplăcută.
„Când s-a anunţat câştigătorul, toţi au început să mârâie de parcă erau la fermă! Pe Eduard l-a mirat de reacţia lor. Pentru mine, majoritatea dintre cei care au boicotat rezultatul concursului nu mai sunt artişti, ci pur şi simplu nişte interpreţi. E urât să te comporţi în aşa hal, iar un om de artă nu şi-ar permite una ca asta. Doiniţa Gherman s-a apropiat de noi şi ne-a spus că suntem bravo. Doar ea ne-a felicitat. Ceilalţi încă nu sunt gata să se numească artişti şi din acest motiv s-au comportat atât de grosolan”, susţine Alexandru Rusu.

Speră să fie susţinut financiar

aDeocamdată Eduard Romanyuta se află la tratament în Ucraina, dar în zilele ce urmează va reveni în R.Moldova, alături de echipa de profesionişti cu care lucrează, pentru a da start pregătirilor pentru Viena.
„Vom consulta personalităţi în domeniu, vom sta cu toții la o masă rotundă ca să vedem ce lăsăm şi ce schimbăm atât la show, cât şi la melodie. Este un proiect de ţară, iar orice opinie este binevenită. Acum nu e loc pentru egoism. O să încercăm să ne descurcăm şi din punct de vedere financiar, sper să nu ajungem să umblăm cu cerşitul. Acum este în interesul atât a ţării noastre, cât şi a Ucrainei, ca Eduard să aibă o prestaţie bună”, susţine producătorul moldovean.

Fetelor, nu are iubită!

aIar pentru reprezentantele sexului frumos, ţinem să vă spunem că inima lui Eduard Romanyuta este liberă. Ucraineanul, în vârstă de 22 de ani, a avut o iubită originară din R. Moldova, însă distanţa şi-a spus cuvântul, iar relaţia dintre cei doi s-a răcit.
Reprezentantul R. Moldova va urca pe scena de la Eurovision Song Contest în prima parte a primei semifinale din 19 mai. Alături de reprezentantul Eduard Romanyuta vor evolua şi reprezentanţii Greciei, Macedoniei, Estoniei, Olandei, Finlandei, Belgiei, Armeniei, Serbiei, Danemarcei, Belarusului, României, Rusiei, Albaniei, Georgiei şi Ungariei. De asemenea, în prima semifinală la procesul de televoting vor participa Spania, Austria şi Franţa.

aLena Negru

2 Comentarii

  • Hoholu Moskal
    17 martie 2015 | Permalink |

    CONCERTELE VIITOAREI
    NOASTRE RE-UNIRI CU ROMANIA
    –––––––––––––––––––––––––––––––––-
    1.
    Joi, 26 martie, ora 19.00, la Bălţi, la Teatrul Național Vasile Alecsandri,
    spectacolul de teatru „Pasărea măiastră – Maria Tănase”
    susținut de actrița Adriana Trandafir din România.
    Textul – George Sbârcea, Regia – George Bănică. Intrarea liberă.
    2.
    Vineri, 27 martie, ora 19.00, la Cahul, Palatul de Cultură,
    cântărețul român Nicu Alifantis și „Fragile” Band
    va susţine în premieră concertul „Brațe de aer”. Intrarea liberă.
    3.
    Tot pe 27 martie, de la ora 19.00, în Bucureşti, la Arenele Romane, va
    avea loc Festivalul „Zilele Basarabiei” în cadrul căruia vor concerta
    formaţiile Zdob şi Zdub, Alternosfera şi Cuibul.
    ––––––––––––––––––––––––––-
    REMEMBER:
    “ACTUL UNIRII” Basarabiei cu România
    votat de majoritatea deputaților din “Sfatul Ţării”
    la 27 martie 1918 la Chişinău, str. Alexe Mateevici, 111,
    /actualmente Academia de Arte/
    ————————————————————————––––––––––
    » În numele poporului Basarabiei,
    Sfatul Ţării declară:
    – Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei
    dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria,
    – ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove,
    – în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam,
    – pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor,
    de azi înainte şi pentru totdeauna,
    SE UNEŞTE CU MAMA SA ROMÂNIA.
    TRĂIASCĂ UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA
    DE-A PURURI ŞI TOTDEAUNA !»
    – Preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ
    – Vice-preşedinte, Pantelimon Halippa
    – Secretarul Sfatului Ţării, I. Buzdugan
    —————————————————————–—————————–––––––
    N.B.
    – tot în acea zi istorică unică de 27 martie 1918
    marele compozitor român George Enescu /1881-1955/
    a oferit un concert de Zile Mari la Chişinău,
    la care a asistat şi Prim-Ministrul român
    Alexandru Marghiloman /1854-1925/

  • lila
    17 martie 2015 | Permalink |

    mda cine se da cu parerile, cei care nici la juma de eurovision nu au ajuns!!!

Comentează