Consumatorii din capitală vor avea căldură încă o săptămână

Consumatorii din capitală vor avea căldură încă o săptămână

Agentul termic va fi livrat în capitală şi în această săptămână, în condiţiile în care meteorologii anunţă temperaturi scăzute pentru joi noaptea. Anunţul a fost făcut astăzi la şedinţa operativă a serviciilor municipale de către viceprimarul Vlad Coteţ, informează jurnal.md

„Mai urmează să livrăm agent termic dat fiind faptul că avem prognozate pentru joi noaptea temperaturi între -2 şi -4 grade Celsius. Avem sunete de la consumatori care cer încetarea agentului termic. De aceea vom livra căldură la limită. Doar în unele cazuri ar putea fi deconectat agentul cu acordul furnizorului, ca să nu avem devieri”, a menţionat Vlad Coteţ.

Reprezentantul Termocomului a informat că deja a fost începută procedura de conservare şi oprire a agentului termic, fiind preluată sarcina de la CET1 de către CET2. La rândul lui, primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă a cerut reglarea consumului de agent termic în funcţie de temperatura de afară, precum şi monitorizarea permanentă a debitului pentru a evita avariile.

Actualul sezon de încălzire a început pe 21 octombrie 2014. Conform regulamentului, acesta este încheiat după ce trei zile consecutiv media zilnică depăşeşte +8 grade Celsius. Anul trecut, sezonul de încălzire a fost încheiat pe 18 aprilie.
Foto: jurnal.md

Comentează