Criza economică loveşte şi în showbizul rusesc

Criza economică loveşte şi în showbizul rusesc

Scăderea puterii de cumpărare a rublei loveşte nu doar în ruşii de rând, ce-şi primesc salariul de la stat, ci şi în reprezentanţii showbizului. Ca să nu rămână fără lucru, aceştia din urmă acceptă să cânte pe bani puţini.

În ultimele luni, presa din Rusia a scris nu o singură dată despre faptul că artiştii îşi contramandează concertele sau îşi deschid restaurante. Nici nu e de mirare, căci odată cu criza cererea pentru concerte a scăzut considerabil. Pentru a nu rămâne cu sălile goale, acceptă să cânte pentru bani puţini.

„Numărul celor care sunt gata să scoată bani din buzunar pentru a merge la concerte a scăzut considerabil – cu minim 20%. Vă daţi seama, azi oamenilor nu le stă mintea la distracţie – veniturile populaţiei au scăzut, toţi încearcă să facă economii. Acum impresarii preferă să organizeze concerte cu participarea interpreţilor mai puţin cunoscuţi, care cer nu mai mult de 400-500 de euro pentru o reprezentaţie. Chiar şi nume mari, precum Larisa Dolina sau Grigore Leps, cântă pentru sume cu 30 la sută mai mici decât înainte de criza financiară. Iar pe Natasha Korolyova şi pe Irina Alegrova nici reducerile de preţ nu le ajută să aducă spectatorul în sală, astfel că în următoarele două luni ambele au doar câte două concerte”, a declarat pentru super.ru Igor Andreev, proprietarul unei agenţii de concerte din Rusia.

Sunteţi curioşi să aflaţi cât mai costă în Rusia un bilet la concertele artiştilor de acolo? Atunci aflaţi că pentru a-l asculta pe Dima Bilan melomanii scot din buzunar 25-30 de euro, pe Valery Meladze – 21-65 de euro, pe Igor Nikolaev – 10-35 de euro, pe Valery Leontiev – 12-35 de euro, pe Nyusha – 16-40 de euro, pe Sergey Lazarev – 13-27 de euro. Pentru comparaţie, înainte preţul unui bilet la concertele artiştilor enumeraţi mai sus oscila între 100 şi 135 de euro.

N.T.

Comentează