Ștefan Petrache riscă să rămână fără casă

Ștefan Petrache riscă să rămână fără casă

Artistul Poporului Ștefan Petrache afirmă că riscă să fie deposedat de proprietățile sale. El acuză mai mulți judecători și procurori că ar fi emis hotărâri ilegale în privința sa. Din acest motiv a lansat o scrisoare deschisă către autoritățile centrale și cele de drept prin care solicită modificarea acestora prin mijloacele legale.

Totul a început cu aproape 18 ani în urmă, când împreună cu amicul său Boris Moraru a creat compania de construcții „Bis-Engineering” SRL. În primăvara anului 2008, Ștefan Petrache și-a donat partea socială către Boris Moraru.

„Datorită faptului că eram în relații bune cu Moraru Boris, acesta a căzut de acord să încheiem și două contracte de vânzare-cumpărare a două apartamente într-un bloc din capitală. Unul a fost la prețul de 50.000 de euro, pe numele meu. Altul a fost pe numele cumnatei mele. Ea și-a procurat o locuință în valoare de 25.000 de euro”, mai adaugă artistul.

Ștefan Petrache declară că, la ceva timp după încheierea acestor contracte, din cauza „acțiunilor frauduloase ale lui Boris Moraru bazate pe înșelăciune și samavolnicie”, ambele apartamente au fost revândute de mai multe ori către terțe persoane fără ca Boris Moraru să-l înștiințeze, „fiind distruse toate actele contabile justificative și negată cu desăvârșire orice înțelegere avută”.

Ștefan Petrache îi acuză astfel pe Moraru Boris și pe judecătorii Luiza Gafton, Vitalie Stratan, Svetlana Caitaz, Anatolie Doga, Ala Nogai cu participarea procurorilor Lucia Arseni, Iulian Suhan, Ruslan Popov, Adrian Mircoș și Vitalie Rusu pentru că au adoptat și menținut două hotărâri „vădit ilegale” care au ca scop deposedarea artistului de proprietățile sale sub pretextul încasării unei presupuse datorii de 73.000 de euro în folosul unui alt client al întreprinderii.

Contactat de redacția Rasputin.md, Boris Moraru neagă aceste acuzații și afirmă că sunt doar minciuni. „În primul rând, eu nu sunt la curent cu această scrisoare a dlui. În al doilea rând, Ștefan Petrache nu a investit nimic în aceste imobile. Nu are niciun temei ca să mă acuze că aș vrea să-l deposedez de apartamente, în care instanța de judecată a decis că el nu investit bani. Autoritățile de drept au declarațiile lui într-un dosar penal și ele sunt la curent că el oferă declarații false. Așteptăm decizia instanțelor”.

Menționăm că Ștefan Petrache a fost declarat „Artist al Poporului”, deține titlul de „Cavaler al Ordinului Republicii”, „Cavaler al Meritului Civic” și a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii”.

Sursa: rasputin.md

3 Comentarii

  • Nume
    17 ianuarie 2015 | Permalink |

    prostii si aberatii in cazul dat d.Petrachi este un excroc , aincasat 73 ooo euro de la un biet medic care a imprumutat acesti bani pentru asi cumpara casa.

  • Nume
    18 ianuarie 2015 | Permalink |

    Petrache risca sa ramina fara casa, iar persoana de la care a luat banii a ramas cu familia saq si fara bani si fara casa.Rusine

  • Nume
    27 ianuarie 2015 | Permalink |

    Apropo familiile judecatorilor Gafton si Stratan care s-au ocupat de dosarul lui Petrache mai apar in cazul fraudulos „Fontanul” in care este vorba de havuzul din piata Vasile Alecsandri or.Balti. Dle. Petrache de ce sunteti atit de credul? Ion Creanga ne-a sfatuit sa ne ferim de omul spin.Oameni buni,tineti minte acest nume Moraru.Sa nu va ardeti aripile ca Stefan Petrache.

Comentează