Messi – cel mai bun jucător din Primera Division, Cristiano Ronaldo – cel mai valoros

Messi – cel mai bun jucător din Primera Division, Cristiano Ronaldo – cel mai valoros

Argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) a fost desemnat cel mai bun jucător și cel mai bun atacant al sezonului 2012/2013 din Primera Division, în cadrul galei Ligii profesioniste de fotbal din Spania (LFP), în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a intrat în posesia premiului rezervat celui mai valoros jucător din campionatul Spaniei.

Messi, aflat în Argentina unde se recuperează după o accidentare, nu a putut asista la ceremonia care a avut loc luni seara la hotelul Auditorium din Madrid, însă a trimis un mesaj video în care a mulțumit pentru cele două premii, considerându-le “o recunoaștere a clubului și a echipei (FC Barcelona), deoarece fără ele nu ar fi fost posibilă” câștigarea acestora. “Mulțumesc tuturor jucătorilor pentru acest premiu și este o mândrie să îl primesc”, a adăugat Messi în mesajul său.
“MVP”-ul sezonului trecut din campionatul spaniol, Cristiano Ronaldo, a primit premiul din mâinile ministrului spaniol al Educației, Culturii și Sportului, Jose Ignacio Wert. “Este o onoare și un privilegiu să primesc acest premiu. Le mulțumesc colegilor mei, oamenilor din viața mea, familiei și prietenilor. Sunt aici, la Real Madrid, pentru a încerca să câștig cât mai multe premii la nivel colectiv și individual”, a precizat portughezul cu această ocazie.
Alături de Messi și Cristiano Ronaldo, în cadrul galei LFP au mai fost premiați belgianul Thibaud Courtois (Atletico Madrid), desemnat cel mai bun portar, Sergio Ramos (Real Madrid) — cel mai bun fundaș, Asier Illaramendi (Real Madrid) — cel mai bun mijlocaș și Andres Iniesta (FC Barcelona) — cel mai bun mijlocaș ofensiv. Pe lângă trofeul rezervat celui mai bun mijlocaș, Illaramendi a intrat și în posesia premiului destinat “jucătorului-revelație” al sezonului trecut.
Titlul de cel mai bun antrenor în ediția 2012-2013 a campionatului spaniol a fost atribuit argentinianului Diego Simeone, tehnicianul formației Atletico Madrid.
Foto: AP FLUX / AP

Vizualizări: 191

Comentează